DELFI šįkart nusprendė pasidairyti po festivalio teritoriją ir pažvelgti, kas vyksta tolėliau nuo scenos, į kurią nukreipti visų fotografų objektyvai ir dėmesys.

Tikriausiai niekam ne paslaptis, kad dalis festivalių dalyvių suka galvas, kaip įsinešti alkoholinius gėrimus į renginio teritoriją. Visada atsiras tokių, kurie linkę rizikuoti ir regzti beprotiškiausias strategijas. Savo privačiuose vakarėliuose besilinksminantys festivalio dalyviai, iš automobilių skambanti muzika ir originalūs apdarai - šiųmetis festivalis Rumšiškėse yra spalvingas kaip niekad.

Dalyvių paklausus, ar šiais metais apsauga yra griežtesnė nei praėjusiais, pašnekovai pasiskirsto į dvi kategoriškai skirtingas stovyklas: vieni tvirtina, jog apsauga „tikri šaunuoliai, puikiai atliekantys savo darbą ir tikrinantys kiekvieną krepšį bei kuprinę". Na, o kiti sako, jog apeiti šią tikrintojų sistemą yra vienas juokas ir net neklausiami dalijo patarimus, kaip tai padaryti.

Tiesa, kaip DELFI sakė Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas Jurgis Ostromeckas, šiemet festivalis yra ramesnis nei ankstesniais metais. Patruliavę policijos pareigūnai užfiksavo ir gerokai mažiau įvykių. Tiesa, pareigūnas pastebėjo, jog pirmąją festivalio dieną pas keletą dalyvių buvo rasta narkotinių medžiagų ir pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Tačiau pašnekovas taip pat pabrėžė, jog daugeliui įvykių užkirsti kelią padėjo ir jų glaudus bendradarbiavimas su renginyje nuolat dirbusiais apsaugos darbuotojais. „Nuolat dirbome bendradarbiaudami, todėl kažkokių didesnių nusikaltimų, įvykių ar susimušimų pavyko išvengti. Kartu pastebima ir tai, kad žmonės sąmoningesni. Jie atvažiavo pasilinksminti su draugais, o ne sukurti problemas sau ir kitiems. Norėčiau padėkoti visiems festivalio dalyviams, kad yra sąmoningi ir drausmingi“, – pasakojo J. Ostromeckas.

Pasiteiravus, ar buvo užfiksuoti automobiliuose girtaujantys jaunuoliai ir kiek tokių atvejų pastebėta, Kaišiadorių rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkas pabrėžė, jog tokių atvejų nebuvo daug, o kai kurie galėjo tiesiog girtis nebūtais dalykais, nes juos nuolat stebi ir viešąją tvarką palaiko budintys apsaugos darbuotojai.

Festivalio „Granatos Live“ organizatorius Vaidas Zdancevičius pasakojo, kad šiemet jie iš tiesų vykdė itin griežtą alkoholio kontrolę ir kiekvieną dalyvį tikrino apsaugos darbuotojai, o tai, kas vyksta teritorijoje, visą parą stebi vaizdo kameros.

Anot V. Zdancevičiaus, praėjusiais metais Rumšiškėse festivalio metu kilęs garsas šių metų renginio planų taip pat nepakoregavo. „Festivalis įvyko tuo pačiu metu ir toje pačioje vietoje. Jo trukmė taip pat nepasikeitė. Dėl pernai metų gaisro ėmėmės papildomų priemonių festivalio saugumui užtikrinti. Buvo sudarytas festivalio saugos planas ir įrengti budėjimo postai.

Kiekviename iš jų viso festivalio metu budėjo po du apmokytus asmenis, kurie buvo pasiruošę informuoti ugniagesius, jei atsirastų gaisro židinys. Festivalio metu budėjo keturios ugniagesių komandos, pasiruošusios operatyviai reaguoti. Taip pat buvo paruoštos trys autonominės gesinimo pompos. Visas festivalio priešgaisrinės saugos planas buvo sudaromas bendradarbiaujant su Kaišiadorių priešgaisrine tarnyba“, – sakė jis.

Vis dėlto kalbėdamas apie didžiausius sunkumus jis paminėjo ne nevaržomas besilinksminančiųjų aistras ir incidentus, kurie neretai kyla pasilinksminimo vietose, o tai, kad į renginį sudėtinga pakviesti užsienio atlikėjus, nes Lietuvoje vykdoma mažai tarptautinių skrydžių ir juos dažniausiai vykdo pigių oro linijų kompanijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (60)