Nuo tada, kai paskutinį kartą lankėtės Lietuvoje, prabėgo penkeri metai. Pastarąjį kartą per koncertą Vilniuje buvote iškviestas biso 4 ar 5 kartus. Ar dažnai taip nutinka? Lietuvoje tai net galima pavadinti rekordu...

Paskutinis kartas Vilniuje buvo fantastiškas. Štai kodėl mes sugrįžtame.

Pataisykite mane, jei esu neteisi, bet šis turas yra pirmasis per 20 metų, kai surengėte gastroles ir savo gimtojoje Kanadoje?

Ne, tai netiesa. Per pastaruosius 20 metų Kanadoje koncertavau daug kartų. Tačiau šios gastrolės buvo pirmosios, kurios iš rytų į vakarus vyko be pertraukų.

Tokiu atveju lietuviams labai pasisekė, kad mes turime progą išgirsti jus antrą kartą per 10 metų.

Mes labai džiaugiamės, kad sugrįžtame.

Kai kurie garsūs pasaulio atlikėjai vengia Rytų Europos. Ką manote apie posovietines valstybes? Ar įžvelgiate jų kultūrinį progresą?

Kaip žmogus, 30 metų keliaujantis po pasaulį, galiu jus užtikrinti, kad progresuoja visas pasaulis, ne tik Rytų Europa. Didžiuliai pokyčiai vyksta visur, kartais net sunku būna nuo jų neatsilikti.

Jūsų muzikinė karjera sėkmingai trunka daugiau kaip 20 metų. Savo muzikinę kelionę pradėjote jau seniai. Per šį laikotarpį įvyko daug dalykų. Kokios permainos (apskritai ar jūsų asmeniniame gyvenime) turėjo didžiausios įtakos jūsų muzikiniam gyvenimui?

Muzikos atžvilgiu jaučiuosi taip pat, kaip ir prieš daugelį metų. Ji yra užvaldžiusi mano mintis ir mano laiką. Žinoma, muzika išgelbėjo mano gyvenimą: be jos mano gyvenimas būtų tapęs tikra katastrofa, jeigu svarstyčiau alternatyvas. Esu dėkingas ir didžiuojuosi tuo, ką pavyko pasiekti. Toliau stengsiuosi kurti muziką ir meną, nes vis dar jaučiu ankstyvąją garsiai grojančių gitarų įtaką.

Viename interviu sakėte, kad priklausyti įrašų studijai vis dar yra svarbu, nes viskas nėra taip paprasta, kaip būdavo anksčiau. Ar galėtumėt plačiau paaiškinti, ką turėjote galvoje?

Turėjau galvoje, kad didžiosios įrašų studijos tam tikrame lygyje tebėra susijusios. Nepriklausomoms kompanijoms retai pavyksta deramai paremti naujus atlikėjus. Tačiau tai pasikeis, kai senosios įrašų studijos išnyks.

Garsėjate ne tik kaip dainininkas, kompozitorius, bet ir kaip fotografas. Jūsų fotografijos yra patekusios į žurnalus „Vogue“, „Harper's Bazar“, „Vanity Fair“. Jums yra pozavę
Mickey Rourke`as, Victoria Beckham, Renee Zellweger, Leatitia Casta, Dustinas Hoffmanas, Naomi Campbell, Mickas Jaggeris. Kaip manote, ar fotografuoti tokias įžymybes būtų sunkiau, jeigu nebūtumėt Bryanas Adamsas?

Ačiū, bet galiu jus užtikrinti, kad nebuvo lengva surengti visas šias fotosesijas. Tai pareikalavo daug koordinavimo ir laiko derinimo.

Ar nejaučiate dėl to tam tikro netiesioginio spaudimo, turiu galvoje, jog esate ryški roko žvaigždė ir užsiimate tokiais dalykais (kaip fotografija), kurie gali trukdyti muzikai?

Jūs teisi. Tai suryja daug laiko. Tačiau svarbu sekti savo kūrybos instinktu. Geriausiai tai apibūdinčiau pasakęs, kad pokyčiai yra tiek pat svarbūs, kiek ir ramybė. Kai grįžtu prie muzikos, visada jaučiuosi atsigavęs.

Kiek kainuotų pasisamdyti jus, kaip fotografą, asmeninei fotosesijai? :)

Mielai padaryčiau jūsų nuotrauką už dyką.

Daugybė muzikos žvaigždžių tampa jaunų atlikėjų prodiuseriais. Jūs turite labai aiškią nuomonę apie jaunus dainų kūrėjus. Ar kada nors mąstėte apie mokytojo – prodiuserio vaidmenį savo gyvenime?

Kurti dainas labai lengva, bet sukurti geras dainas – labai sunku. Geriausias patarimas, kurį galėčiau duoti pradedantiesiems dainų kūrėjams: turite atiduoti save, spausti save ir, svarbiausia, – skirti daug laiko, kol pajusite kibirkštį, kuri uždegs gerą dainą.

Bryanas Adamsas Lietuvoje neužsibus

Šiandien Vilniaus „Siemens“ arenoje su grupe koncertuosiantis Bryanas Adamsas žada Lietuvoje neužsibūti. Atlikėjas į Vilnių privačiu lėktuvu atskirs šiandienos popietę ir vyks tiesiai į areną ruoštis 20 val. prasidėsiančiam beveik trijų valandų trukmės koncertui.

„Šį kartą legendinio atlikėjo viešnagė mūsų šalyje bus labai trumpa. Jis visiškai neturės laiko pasižvalgyti po Vilnių. Tik atskridęs, skubės į repeticiją arenoje. Nors esame atlikėjui Vilniuje užsakę viešbučio apartamentus, tačiau iš Bryano Adamso atstovų esame gavę patvirtinimą, jog atlikėjas iš karto po koncerto privačiu lėktuvu išskris namo“, – sako Bryano Adamso koncertą organizuojančios bendrovės „SEVEN Live“ vadovas Juras Vėželis.

Atlikėjas į Vilnių atvyks iš Rygos, kur vakar vyko Latvijos publikai skirtas jo ir grupės koncertas. Nors po koncerto Vilniuje atlikėjas turės keletą laisvų dienų, jis pageidavo iš karto išvykti namo pas savo šeimą – jo laukiančią gyvenimo partnerę bei pirmagimę Mirabella Bunny.

Bryanas Adamsas džiaugiasi žinodamas, jog šiandien Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksiantį jo koncertą stebės pilnutėlė sostinės arena bei džiaugiasi, jog mūsų šalies gerbėjai jo vis dar nepamiršo.

„Į šįvakar vyksiantį koncertą turime likusius apie 500 sėdimų bilietų, kurie paskutinėmis valandomis taip pat sparčiai graibstomi, stovimi bilietai jau visi parduoti“, – teigia J. Vėželis bei prašo į koncertą vyksiančių žiūrovų į areną atvykti šiek tiek anksčiau ir taip pasistengti išvengti prieš pat koncerto pradžią susidarančių grūsčių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)