– Ginta, pirmiausia, kaip atsidūrei Šveicarijoje?

– Į Šveicariją kartu su šeima persikėlėme, kai dar buvau vaikas. Sirgau labai rimta liga. Gydytojai prognozavo man vos porą metų gyvenimo, tačiau mama sugalvojo išvežti mane į Šveicarijos Alpes – ten oro bei deguonies kokybė unikali. Šis mamos sprendimas man padėjo išsivaduoti iš ligos – ačiū jai už tai, taip pat netradicinei medicinai ir Alpėms.

– Ar patinka gyventi Šveicarijoje?

– Aplinka Šveicarijoje unikali: žmonės atviri, pasitikintys, kosmopolitai. Juk čia – net keturios nacionalinės kalbos. Man pavyko jas visas išmokti, taip pat įsisavinti ir skirtingas kultūras. Iš viso kalbu šešiomis kalbomis.

– Kaip tau tai pavyko? Ar turi talentą kalboms?

– Išmokti kalbą yra gana paprasta – užtenka 700 žodžių, kad elementariai susikalbėtum kone bet kuria tema. Kai jau tai pavyksta, pasigilinti į gramatiką tampa netgi įdomu. Tačiau didžioji kalbų mokėjimo esmė slypi kultūros ir tradicijų, kurioje kalbama ta kalba, supratime. Beje, pastebėjau, kad dainuojant skirtingomis kalbomis keičiasi ir balso diapazonas.

– O kokia kalba dainuoji dažniausiai?

– Dažniausiai dainuoju prancūziškai. Ši kalba geriausiai atspindi mano asmenybę. Savo klausytojų mintyse šios šarmingos kalbos dėka noriu sukurti ypatingą atmosferą.

– Kaip tapai nebe lietuvių, o šveicarų atlikėja (bent jau taip rašoma internete)?

– Širdyje visada liksiu lietuvaite, o Šveicarija man yra tarsi nuostabioji pamotė (juokiasi). Man labai svarbu išlaikyti lietuvių tradicijas ir puoselėti savo šaknis. Šeimoje kalbame lietuviškai, švenčiame Kūčias, per Jonines buriame ateitį ir ieškome paparčio žiedo. Taip pat su mama mėgstame suktis virtuvėje, pačios gaminame kefyrą, varškę ir pan.

– O ar norėtum išpopuliarėti ir Lietuvoje?

– Lietuvos rinka ir lietuvių nuomonė man yra svarbi. Lietuvoje kuria daug talentingų ir norinčių dirbti profesionalų, kurie prilygsta pasaulinės rinkos standartams. Norėčiau dalį savo laiko leisti Lietuvoje, koncertuoti ir pristatinėti savo kūrybą.

– Su kuo iš lietuvių kūrėjų norėtum kartu padirbėti?

Leonas Somovas buvo vienas iš tų žmonių. Taip gimė mūsų bendras kūrinys „Pray“. Taip pat buvo įdomu padirbėti su GJan komanda, kuriant dainos „Tattoo“ mash up‘ą. Taip pat visada buvau Andriaus Mamontovo gerbėja.

– Kaip ir kur tave pastebėjo didžiosios muzikos kompanijos ir įtakingi prodiuseriai?

– Pirmąjį muzikinį kontraktą pasirašiau su „Warner Music Group“, kai man buvo 19 metų. Mokiausi muzikos inžinerijos Milane. Tuo pačiu rašiau dainas ir ieškojau, kas jas galėtų atlikti. Ši žinia nukeliavo iki „Warner Music“ – turbūt buvo neįprasta matyti jaunas dailias merginas tokiame „vyriškame“ vaidmenyje.

Tad vieną dieną netikėtai į studiją įėjo komanda su vaizdo kameromis ir paklausė, ar nenorėčiau interpretuoti savo pačios rašytų dainų. Jau kitą dieną atkeliavo kontraktas. Po kelerių metų mane priviliojo „Universal Music“. Šios kompanijos dėka persikėliau į Los Andželą.

– Los Andžele ne tik dainavai, bet ir mokeisi Silicio slėnyje. Kaip ten patekai?

– Tai buvo vienas geriausių pasirinkimų gyvenime. Į San Franciską išvykau su bilietu į vieną pusę. Kalifornijoje pragyvenau keletą metų. Silicio slėnis – tarsi paralelinis pasaulis. Ten net laikas teka kitaip – lyg visi gyventų ateityje, kai projektai dar tik mintyse, bet jau tarsi realybė.

Šiemet per atstumą ir vėl tęsiu mokslus, tik šįkart Stanfordo universitete. Manau, kad niekada nevėlu mokytis, tobulėti ir realizuoti talentus, kurie slypi kiekviename iš mūsų. Taip pat labai svarbu žinoti, ko norime iš gyvenimo.

– O kokie tavo pačios tikslai dabar?

– Muzikos ir televizijos pasaulyje džiaugiuosi savo pasiekimais, išbandžiau ir paėmiau tai, kas man buvo įdomu. Dabar mano pagrindinis tikslas išrasti naujus būdus, kaip kurti pramogas ir jas pateikti pasauliui. Noriu suprasti technologijų ribas ir jas peržengti. Noriu, kad naujos pramogos būtų patrauklesnės ir interaktyvesnės. Dėl to įkūriau prodiusavimo kompaniją, kuri ir juda naujų technologijų link – į naują erą. Šioje srityje jaučiuosi reikalinga, ten ir matau savo augimą.

– Vis mini televiziją – ką ten darai?

– Turiu kontraktus dviejuose italų televizijos kanaluose. „Canale5“ esu „All Together Now“ muzikinės laidos žiuri narė. 2019 metais tai buvo sėkmingiausia muzikinė laida Italijoje. Antrasis kontraktas – su „Discovery Channel Real Time“ – vedu laidą apie stilių ir dizainą kartu su nuostabiuoju Federico Fashionstyle.

– Galiausiai, kaip patekai į vienos didžiausių muzikinių kompanijų – „Sony Music“ – akiratį?

– Pasiūlymas iš „Sony Music“ biuro Paryžiuje atėjo pats. Negalėjau jo atsisakyti. Paryžius yra mano miestas, o prancūzų yra mano širdies kalba. „Sony Music“ yra muzikos gigantai ir darbas su šia kompanija man atnešė labai daug patirties, disciplinos, išmokė strateginio mąstymo ir, žinoma, pridavė prestižo. Dabar daug lengviau pasiekti tam tikrus prodiuserius ir rėmėjus. Be to, turiu savo komandą, kuri seka ir padeda kiekviename mano žingsnyje.

O mano agentė Valerie Michelin yra viena stipriausių asmenybių muzikos pasaulyje Prancūzijoje. Patekti į jos komandą, šalia tokių atlikėjų kaip Celine Dion, man yra didžiulis pasiekimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)