„Po muzikinio klipo premjeros tik skambutis iš Lietuvos transporto saugos administracijos privertė susimąstyti, kaip pavojingai rizikavome. Iš tiesų kurdami muzikinį klipą leidome sau pažaisti ant geležinkelio bėgių, tačiau prašome visų žmonių to nekartoti realybėje. Bet koks neapgalvotas ir neatsargus veiksmas šalia bėgių arba ant jų yra labai rizikingas ir gali baigtis baisia nelaime“, – kviečia būti atsakingais aktorius Audrius Bružas.

Lietuvos transporto saugos administracija primena, kad geležinkelis – ypač pavojinga zona, todėl bet koks neatsakingas elgesys šalia arba ant geležinkelio bėgių gali baigtis skaudžiomis traumomis ar mirtinais sužalojimais, rašoma pranešime spaudai.

Pėstiesiems būti šalia bėgių galima tik tam skirtose vietose, o kirsti geležinkelį galima tik naudojantis perėjomis, pervažomis ir viadukais, ir tik degant leidžiamam šviesoforo signalui arba esant pakeltam užtvarui. Dažnas iš mūsų įsitikinęs, kad atvažiuojantis traukinys yra toli, ir mašinistas tikrai spės sustabdyti traukinį. Tačiau dėl savo matmenų traukinys atrodo, kad yra toliau nei iš tiesų, o jo sustabdyti mašinistas iš karto negalės, nes stabdomas traukinys dar kurį laiką važiuoja.

Saugus atstumas yra 2,5 m nuo bėgių briaunos, tačiau turint omenyje, kad pravažiavęs traukinys sukelia stiprų traukinio link bloškiantį vėjo sūkurį, reikėtų pasirūpinti savo saugumu ir laikytis kuo didesnio atstumo nuo geležinkelio.

„Mėgaukimės daina, draugyste ir džiaukimės saugia vasara, kad gražiausių jos prisiminimų neaptemdytų skaudūs eismo įvykiai geležinkelio ruožuose“, – atkreipdamas klausytojų dėmesį į atsakingą elgesį sako dainos kūrėjas Leonas Somovas.

Geležinkelių eismo statistika yra skaudi: 2019 m. žuvo 6 asmenys. Sunkiai sužeista 10 asmenų. Šiais metais įvyko 4 itin skaudūs įvykiai, o 2 iš jų iki šiol priežastys yra tiriamos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)