25 metų britų muzikos pasaulio žvaigždė kaltinamas akiplėšiškai nata į natą nukopijavęs Martino Harringtono ir Thomaso Leonardo dainą „Amazing“, kurią prieš šešerius metus išleido „X Factor“ nugalėtojas Mattas Cardle‘as.

E. Sheerano daina „Photograph“ pasirodė 2014 metais, ji įtraukta ir į dainininko albumą „Multiply“. Neseniai ji panaudoja romantinės juostos „Aš prieš tave“ garso takelyje.

Teismo dokumentuose, su kuriais trečiadienį turėjo progos susipažinti „The Daily Mail“ žurnalistai. M. Harringtonas ir Th. Leonardas (kartu su „HaloSongs) ėmėsi veiksmų prieš E. Sheeraną ir dainos bendraautorių Johnny McDaidą iš „Snow Patrol“.

Konkrečiai jie kaltinami „dalyvavę schemoje, padėjusioje, skatinusioje ir prisidėjusioje prie autorinių teisių pažeidimų Jungtinėse Valstijose“.

Kaip teigia ieškojai, E. Sheerano dainoje „Photograph“ (kaip ir kitose esančiose minėtame albume) „akiplėšiškai nukopijuota ir panaudota, negavus leidimo ir sutikimo, kitų profesinėje srityje aktyvių profesionalių dainų kūrėjų medžiaga, nenurodant tikrosios autorystės ir kūrinį pristatant kaip savo“.

Tiek M. Harringtonas, tiek Th. Leonardas įsitikinę, kad E. Sheeranas nuplagijavo jų sukurtą dainą.

Dainą 2010 metais įrašė talentų šou „X Factor“ nugalėtojas M. Cardle‘as. Deja, Jungtinės Karalystės topų daina taip ir neužkariavo. M. Cardle‘as konkurse dalyvavo tais pačiais metais, kai buvo suformuota tarptautinės sėkmės sulaukusi vaikinų grupė „One Direction“. Jų debiutinis singlas „When We Collide“ iš karto šovė į topų viršūnes.

M. Harringtonas ir Th. Leonardas nusprendė, kad jų interesus teisme geriausiai apgins advokatas Richardas Buschas, kuris M. Gaye šeimos vardu 2015 metų kovą laimėjo 7 mln. dolerių (6,15 mln. Eur) bylą prieš Robiną Thicke ir Pharrellį Williamsą.

E. Sheerano atstovai situacijos kol kas nekomentuoja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)