„Dažnai gaunu laiškus gerbėjų, kuriuose būna parašyta, jog jie užaugo su mano dainomis. Viena tokių ir yra „Tavasis bučinys“. Ši daina vos metais vyresnė nei mano dukra GabrielėVasha“, - sakė V. Mauručaitė. 

Anot atlikėjos, galima sakyti, kad tai yra simboliška, nes artėjant Gabrielės 20 – mečiui, kūrinys skamba naujai ir jau kartu su ja.

„Nežinau, ar sieti tai būtent su Gabrielės gimtadieniu ar ne... bet, vos jai išvydus pasaulį, kai medicinos sesutės dukrelę nešė į vaikų skyrių,„Tavasis bučinys“ skambėjo Kauno klinikų koridoriuose per LRT radiją. Tada visi neabejojo ir kalbėjo, jog įvykis - surežisuotas ir mama ką tik gimusiam vaikui dainuoja lopšinę“, - su šypsena priduria V. Mauručaitė, sunkiai įsivaizduojanti, kaip radijo garso takelį ir naujagimio gimimą būtų įmanoma „suderinti“ net šiais, technikos laikais.

Klausytojų mėgiamą, išties sėkmingą dainą parašė Ramūnas Grybauskas. Tuo metu V. Mauručaitė kaip tik tapo grupės „Vitražas“ nare. „Tavasis bučinys“ 1993 metais pelnė tuometinio labai populiaraus festivalio „Pop Art„Grand Prix“.

„Nereikėjo jokių didelių pastangų ar viešųjų ryšių kampanijų, kurių tais laikas net ir nebuvo, tačiau kūrinys žaibiškai išpopuliarėjo“, - pasakojo V. Mauručaitė, legendinės grupės „Viktorija ir „Vitražas“ narė.
Anot jos, daina yra mėgiama iki šiol bei jos klausosi ir klausėsi tiek jaunesni, tiek vyresni. „Tavasis bučinys“ koncertų metu retai kada skambėdavo be pakartojimo, o garso kasetės su populiariuoju įrašu buvo parduodamos dešimttūkstantiniu tiražu.

„Kūriniui dabar tiesiog norėjome suteikti gyvumo ir šiuolaikiškumo. Dainą aranžavo „Hot Records“ vyrukai - Kęstas Ruzgys ir Donatas Tamašauskas“, - sakė atlikėja, pridurdama, jog tikisi, kad vieni „Tavąjį bučinį“ tiesiog atsinaujins savo fonotekoje, kiti jį naujai pamėgs, o treti tiesiog pasakys – „Aš užaugau su šia daina“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)