Beyonce, kuri iš viso buvo nominuota dešimtyje kategorijų, pelnė prestižinį "Metų dainos" apdovanojimą už savo hitą "Single Ladies (Put a Ring On It)", dėl kurio ji taip pat buvo pripažinta geriausia ritmenbliuzo atlikėja.

Buvusi grupės "Destiny's Child" dainininkė taip pat atsiėmė "Grammy" statulėles už geriausią ritmenbliuzo dainą (Single Ladies), geriausią šiuolaikinio ritmenbliuzo albumą "I Am ... Sasha Fierce", taip pat geriausią tradicinio ritmenbliuzo vokalinį pasirodymą, atliekant dainą "At Last".

"Oho... labai ačiū. Šis vakaras man išties nuostabus", - sakė Beyonce, atsiėmusi "Grammy" už geriausią moterišką vokalą. Tai buvo jau šeštasis apdovanojimas, atsiimtas Los Andželo koncertų rūmuose "Staples Center" vykusioje ceremonijoje.

Tačiau klausytojus savo galingu pasirodymu apstulbinusi Beyonce buvo priversta pasidalyti garbe su kitais atlikėjais kitose prestižinėse kategorijose - "Metų įrašo" ir "Metų albumo".

T.Swift pelnė apdovanojimą už geriausiu metų albumu pripažintą "Fearless". Roko grupės "Kings of Leon" nariai atrodė ne mažiau nustebę negu kiti susirinkusieji, kai buvo paskelbti nugalėtojais "Metų įrašo" kategorijoje už singlą "Use Somebody".

"O, dieve, - ištarė T.Swift, atsiėmusi "Grammy" už metų albumą. - Tikiuosi, kad žinote, kiek daug man tai reiškia. O, dieve... Mūsų artimieji dabar siautėja savo kambariuose. Tai bus istorija, kurią nuolat pasakosime, kai būsime sulaukę 80 metų".

T.Swift albumas "Fearless" taip pat buvo pripažintas geriausiu kantri muzikos kategorijoje.

"Tiesiog nuolat galvoju, jog kai esi antrojoje lygoje ir dainuoji kokiame nors talentų šou, žmonės sako: "Galbūt kada nors tave pamatysime "Grammy" (teikimo ceremonijoje)", tačiau tai atrodo tarsi neįgyvendinama svajonė", - džiūgavo 20-metė atlikėja.

"Tiesiog jaučiuosi tarsi stovėčiau ir matyčiau, kaip išsipildo neįgyvendinama svajonė", - pridūrė ji.

T. Swift, kuri buvo nominuota aštuoniose kategorijose, taip pat pelnė "Grammy" už geriausią moterišką kantri muzikos vokalą single "White Horse". Tas pats įrašas buvo pripažintas geriausia metų kantri muzikos daina.

Dainininkė, išgarsėjusi baladėmis apie paauglių meilę, kurias ji kūrė gulėdama ant grindų savo miegamajame, sekmadienį tapo jauniausia atlikėja, pelniusia šį prestižinį muzikos pasaulio apdovanojimą už geriausią metų albumą. T. Swift pranoko dainininkę Alanis Morissette (Alanis Moriset), kuri, būdama 21 metų, pelnė "Grammy" už akivaizdžiai brandesnei auditorijai skirtą albumą "Jagged Little Pill" 1996 metais. T. Swift taip pat buvo pirmoji kantri muzikos dainininkė, kurios albumas buvo pripažintas geriausiu metų albumu per "Grammy" teikimo ceremoniją.

Tuo tarpu abu "Kings of Leon" nariai, eidami atsiimti apdovanojimo už metų įrašą, ant kojų laikėsi nelabai tvirtai. "Nemeluosiu - mažumėlę išgėrėme, tačiau esame laimingi girtuokliai", - sakė grupės lyderis Calebas Followillas.

Ekscentriškoji niujorkietė dainininkė Lady Gaga atsiėmė du "Grammy" apdovanojimus už didžiuliu hitu tapusį singlą "Poker Face", kuris buvo pripažintas geriausiu metų šokių muzikos įrašu, o jos albumas "The Fame" pripažintas geriausiu šokių muzikos kategorijoje. 23 metų dainininkė, garsėjanti neįprastais kostiumais, ceremonijos pradžioje kartu su legendiniu dainų kūrėju Eltonu Johnu atliko popuri iš dainų "Speechless" ir "Your Song."

"Manau, šį vakarą ji įrodė, kad nėra vien kostiumų maniakė", - žurnalistams pareiškė roko veteranas Alice'as Cooperis, kurio aprangos stilius taip pat tikriausiai buvo vienas iš Lady Gagos įkvėpimo šaltinių.

Popmuzikos grupė "Black Eyed Peas" taip pat sulaukė sėkmės, atsiėmusi tris "Grammy" apdovanojimus už geriausią muzikinį vaizdo klipą, geriausią popmuzikos dueto arba grupės pasirodymą, taip pat geriausią popmuzikos vokalinį albumą.

Indijos kompozitorius A.R. Rahmanas šios ceremonijos pradžioje atsiėmė du auksinio gramofono statulėles už muziką pernai aštuonis "Oskarus" susišlavusiam filmui "Lūšnynų milijonierius" (Slumdog Millionaire). A.R. Rahmanas pelnė "Grammy" už geriausią filmo garso takelį, o jo daina "Jai Ho" pripažinta geriausia iš sukurtų kino filmams.

"Tai beprotiška - Dievas vėl maloningas", - sakė kompozitorius, atsiimdamas antrąją statulėlę, stebint svarbiausiems to vakaro svečiams. Praeitų metų JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų teikimo ceremonijoje A.R. Rahmanas už muziką "Lūšnynų milijonieriui" pelnė du "Oskarus".

Šioje "Grammy" teikimo ceremonijoje taip pat buvo pagerbtas pernai miręs "Popmuzikos karaliumi" tituluotas atlikėjas Michaelas Jacksonas - Carrie Underwood, Jennifer Hudson, Celine Dion, Smokey Robinsonas ir Usheris atliko jo dainą "Earth Song."

Jai skambant, žiūrovai, tarp kurių buvo daug garsenybių, atsistojo ir plojo M. Jacksono dviem vyresniesiems vaikams - Prince'ui Michaelui ir Paris - kai šie atėjo atsiimti jų velioniui tėvui skirto apdovanojimo už viso gyvenimo pasiekimus.

"Visose jo dainose skambėjo paprasta žinia - meilė, - susijaudinęs Prince'as Michaelas sakė padėkos kalboje. - Mes toliau skleisime jo žinią".

Dainininkė Rihanna pernai buvo priversta atšaukti dalyvavimą "Grammy" teikimo ceremonijoje, kai buvo sumušta savo tuometinio partnerio Chriso Browno.

Šiemet ji atsiėmė apdovanojimą kartu su Jay-Z ir repo žvaigžde Kanye Westu. Pastarasis atlikėjas, kuris prieš kelis mėnesius padarė nemalonų akibrokštą T. Swift, šįkart buvo pabrėžtinai ramus.

Daugelis ceremonijos dalyvių sekėjo ženkliukus su Raudonojo Kryžiaus emblema, demonstruodami solidarumą su Haitį neseniai nusiaubusio žemės drebėjimo aukomis.

Dainininkės Mary J.Blige ir italų tenoro Andreos Bocelli duetas atliko prieš 40 metų "Grammy" pelniusią grupės "Simon & Garfunkel" dainą "Bridge Over Troubled Water", kurią atsistoję žiūrovai palydėjo audringais plojimais.

Pripažinimo taip pat sulaukė legendinio regio muzikos atlikėjo Bobo Marley sūnūs: Stepheno Marley albumas "Mind Control - Acoustic" buvo pripažintas geriausiu regio muzikos albumu, o Ziggy Marley albumas "Family Time" - geriausiu vaikų muzikos albumu.

Ritmenbliuzo atlikėjas Maxwellas, nominuotas šešiose kategorijose, taip pat laimėjo savo pirmuosius "Grammy" - už geriausią ritmenbliuzo vyrišką vokalą (baladė "Pretty Wings") ir geriausią ritmenbliuzo albumą („BLACKsummers' night“). Pastarąjį albumą Maxwellas išleido po aštuonerius metus trukusios kūrybinės pertraukos.

Geriausiu tradicinės pasaulio muzikos albumu pripažinta Malio tradicinio instrumento koros virtuozo Mamadou Diabate kompiliacija "Douga Mansa".

Amerikietis bandžos meistras Bela Fleckas pelnė "Grammy" už geriausiu šiuolaikinės pasaulio muzikos albumu pripažintą rinkinį "Throw Down Your Heart: Tales From The Acoustic Planet, Vol. 3 - Africa Sessions".

Auksinio gramofono statulėlę alternatyviosios muzikos kategorijoje pelnė prancūzų roko grupė "Phoenix", išleidusi albumą "Wolfgang Amadeus Phoenix".

Veteranė australų muzikos grupė AC/DC šiemet laimėjo pirmąjį „Grammy“ apdovanojimą, informuoja telegraph.co.uk. Sekmadienį Los Andžele vykusiame apdovanojimų vakare grupė gavo sunkiojo roko statulėlę už dainą „War Machine“ ir aplenkė grupes „Metallica“, „Linkin Park“, „Nickelback“ ir „Alice in Chains“.

Apdovanojimų laureatus šiemet skelbė kolumbietis dainininkas Juanesas, Puerto Riko atlikėjas Ricky Martinas, gitaros virtuozas Carlosas Santana ir Ispanijos operos garsenybė Placido Domingo, kuris anksčiau pelnė JAV Nacionalinės muzikos meno ir mokslo akademijos (NARAS) prezidento garbės apdovanojimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją