„Projektas jau trečią kartą atvykstą į Lietuvą, nenorime kartotis ar pasidaryti nuobodūs, tad šiais metais į programą įtraukėme gyvos muzikos pasirodymus. Danguje svečiams džiazo kūrinius atliks profesionalus saksofonistas Dainius Praspaliauskas bei akordeono virtuozas, gerai visiems pažįstamas Martynas Norvilas“- pasakojo projekto autoriai.

Dainius Praspaliauskis - Universalus saksofoninistas ir kompozitorius. Įvaldęs įvairius stilius – nuo diksilendo iki acid jazz, saksofonininkas eksperimentuoja su bulgariškais ir kitais nestandartiniais ritmais, tyrinėja džiazo ir akademinės muzikos jungtis. Danieliaus Praspaliauskio saksofonas neretai palydi pop muzikantų pasirodymus bei skamba jų albumuose. Jis taip pat atlieka ir šiuolaikinę akademinę muziką, įrašinėja šiuolaikinių lietuvių kompozitorių kūrinius, nuolat dalyvauja šiuolaikinės muzikos festivaliuose. Lietuvos džiazo scenoje saksofonininkas aktyviai dalyvauja nuo 1991 m., nuo 1994 m. nuolat pasirodo kaip lyderis ar bendralyderis su savo kvartetu, kvintetu ir diksilendu, ansambliu "Contra Jazz", jiems komponuoja. Jis taip pat yra LRT bigbendo solistas.

Martynas Norvilas - džiazo aistruoliu tituluojamas akordeonistas. Profesionalus atlikėjas atskleidžia, kokia įvairiapusiška gali būti akordeonu atliekama muzika. Groti šiuo instrumentu M. Norvilas pradėjo gimtojoje Plungėje, o nuo 1996-ųjų akordeono subtilybių mokėsi Kauno Juozo Gruodžio konservatorijoje, vėliau studijas tęsė Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Iš Plungės kilęs akordeonistas - prestižinių tarptautinių konkursų Lenkijoje, Vokietijoje, Italijoje laureatas ir diplomantas.

Už tai jis apdovanotas Lietuvos prezidentų padėkos raštais. M. Norvilas yra dalyvavęs ir žymiausių pasaulio akordeonistų atvirose pamokose.

Šiais metais projektas Vilniuje – nuo gegužės 27 iki birželio 1 dienos Katedros aikštėje, bei nuo rugpjūčio 19 iki 24 dienos Kaune, prie Kauno pilies.

Beata Nicholson ir Lavija Šurnaitė
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją