Gyva grunge muzikos legenda

Legendinis grunge muzikos būgnininkas Chadas Channingas su grupe „Nirvana“ pradėjo groti 1988 m. Jis buvo ne tik būgnininkas, bet ir pritariantysis vokalistas bei dainų bendraautorius. Jis kartu su grupe įrašė „Nirvana“ debiutinį albumą „Bleach“ ir nemažą dalį klasikinio albumo „Nevermind“ originalių kūrinių.

„Nirvana“ – „In Bloom“:


Pasitraukęs iš „Nirvana“, būgnininkas, vokalistas, gitaristas ir dainų autorius Ch.Channingas grojo grupėse „Fire Ants“, „The Methodists“ ir „Before Cars“.

„Nirvana“ – „Love Buzz“:


2018-ieji – „Nirvana“ metai

Grupė „Nirvana“ išleido vos tris studijinius albumus, tačiau sugebėjo pakeisti muzikos pasaulį. Pirmasis oficialus grupės koncertas įvyko 1988 m. kovo 19 d. „Community World Theatre“ salėje Takomos mieste, Vašingtono valstija (JAV). Ta proga pirmasis legendinės grupės būgnininkas ir pritariantysis vokalistas Chadas Channingas skelbia 2018-uosius „Nirvana“ metais. Norėdamas kuo skambiau pažymėti 30-ties metų sukaktį, muzikantas su grupe „The Nirvana Experience“ rengia koncertines gastroles.

Paskelbė geriausia pasaulyje tribute grupe

Hiustono mieste (Teksaso valstija) susikūręs trio „The Nirvana Experience“ išgarsėjo 2014 m., kada dalyvavo populiarios amerikiečių televizijos „AXS TV“ konkurse „The World's Greatest Tribute bands“. Legendiniame Holivudo klube „Whiskey A Go-Go“ vykusio „The Nirvana Experience“ koncerto klausėsi didžiausias žiūrovų skaičius per visą TV konkurso istoriją. Puikiai pasirodžiusi kompanija tapo nugalėtoja ir buvo paskelbta geriausia „Nirvana“ tribute grupe pasaulyje.

„The Nirvana Experience“ – „Smells Like Teen Spirit“:


Supykdė Courtney Love

Grupė „The Nirvana Experience“, savo repertuare turinti daugiau nei 40 „Nirvana“ kūrinių, kuria ir savo dainas. 2015 m. išleistas debiutinis kompanijos singlas „Flacid Bone“ sukėlė didelį ažiotažą. Daugelis melomanų ir kritikų galvojo, kad tai iki šiol niekur neskelbta originali „Nirvana“ daina. Panašumas buvo stulbnantis, todėl netrukus muzikantai sulaukė K.Cobaino našlės Courtney Love atstovų reikalavimo pašalinti kūrinį iš „YouTube“ kanalo.

Apie šį incidentą pranešė įtakingas muzikos žurnalas „Rolling Stone“, puikiai įvertinęs originalią „The Nirvana Experience“ dainą.

„The Nirvana Experience“ – „Flacid Bone“:

Grupės istorija nuotraukose:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)