Būgnininkas Johnas Densmore'as (Džonas Densmoras) antradienį Los Andželo teismui pateikė ieškinį dėl kontrakto sąlygų pažeidimo, prekinio ženklo neteisėto panaudojimo ir nesąžiningos konkurencijos. Atsakovais jis nurodė klavišininką Ray Manzareką (Rėjų Manzareką) ir gitaristą Robby Kriegerį (Robį Krigerį).

R.Manzarekas ir R.Kriegeris kartu su dainininku Ianu Astbury (Janu Astburiu) iš 9-ojo dešimtmečio roko grupės "The Cult" ir būgnininku Stewartu Copelandu (Stiuartu Kouplendu), anksčiau koncertavusiu su "The Police", penktadienį rengia koncertą Los Andžele.

"Man liūdna ir skaudu, kad mano buvę grupės draugai piktnaudžiauja ženklu bei pavadinimu ir klaidina žmones", - interviu "Reuters" sakė 58 metų J.Densmore'as.

Jis nori, kad jie skelbtųsi esą "buvę "The Doors" nariai". "Tai galėtų būti "Windows", "The Hinges", man nesvarbu", - sakė būgnininkas.

63 metų R.Manzarekas taip pat davė interviu ir pareiškė, kad J.Densmore'o ieškinys yra "tuščias reikalas" ir kad jis su 57 metų R.Kriegeriu vadina save "The Doors, 21st Century" ("The Doors", XXI amžius").

Legendinė grupė "The Doors", kuri išgarsėjo tokiomis dainomis, kaip "Light My Fire" ir "Riders on The Storm", yra pardavusi daugiau kaip 49 mln. albumų. Grupė iširo keleri metai po dainininko Jimo Morrisono (Džimo Morisono) mirties 1971-aisiais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją