Pusę trijų (Lietuvos laiku) prasidėjusiame renginyje buvo traukiami burtai. Iš skirtingų indų buvo traukiami „Eurovizijos“ šalių-dalyvių pavadinimai o kituose induose buvo pasirodymo pozicija.

Tikslūs pasirodymų numeriai, pagal atnaujintas „Eurovizijos“ taisykles dabar nėra nustatomi burtų metu. Tiesiog paaiškėja, ar šalis-dalyvė pasirodys pirmoje pusfinalio dalyje ar antroje. Galutinę pasirodymų tvarką nustato konkurso rengėjai ir režisieriai.

Burtai lėmė, kad Lietuva konkurse dalyvaus antrajame pusfinalyje, gegužės 21 dieną. Mūsų šalies atstovas ar atstovė dainuos pirmojoje dalyje. Paprastai ekspertai teigia, kad tai nėra geriausia pozicija, nes ilgainiui daina žiūrovams gali pasimiršti.

Tačiau lietuviai turėtų džiaugtis, kadangi šiame pusfinalyje taip pat dalyvaus šalių, kuriose yra Lietuvos emigrantų , - Airija, Norvegija. Taip kitos mums draugiškos valstybės - Latvija, Izraelis, Islandija, Lenkija.

Pateikiame rezultatus po burtų traukimo ceremonijos:

Pirmasis pusfinalis, pirmoji dalis:

Graikija
Makedonija
Estija
Nyderlandai
Moldavija
Suomija
Belgija
Armėnija

Pirmasis pusfinalis, antroji dalis:

Serbija
Danija
Baltarusija
Rumunija
Rusija
Albanija
Gruzija
Vengrija

Antrasis pusfinalis, pirmoji dalis:

Norvegija
Airija
Čekija
Lietuva
San Marinas
Malta
Portugalija
Juodkalnija

Antrasis pusfinalis, antroji dalis:

Šveicarija
Azerbaidžanas
Slovėnija
Latvija
Lenkija
Islandija
Izraelis
Kipras
Švedija

Portalas MIESTE.lt primena, kad šįmet „Eurovizijos“ konkursas vyks Austrijos sostinėje Vienoje. Pirmasis pusfinalis - gegužės 19 dieną, antrasis - gegužės 21 dieną, o finalas - gegužės 23 dieną.