J. Ware į Vilnių atskrido tiesiai po savo pasirodymo Suomijoje, kur koncertavo viename seniausių ir žinomiausių džazo festivalių Europoje „Pori Jazz“. Sekmadienio popietę atlikėja skyrė poilsiui ir vakarienei viename iš Vilniaus restoranų. Šiandien ji planuoja pasivaikščioti po Vilnių, o po pietų intensyviai ruošis susitikimui su Lietuvos klausytojais.

Atlikėjos muzikinė karjera prasidėjo 2009 m., kai mokyklos bičiulis Jack Penate pakvietė ją tapti jo pritariančiąja vokaliste. Vėliau J. Ware koncertavo kartu su elektroninės muzikos atlikėjais SBTRKT ir SAMPHA. Tačiau tikras proveržis įvyko 2012 m., kai dainininkė išleido savo debiutinį albumą „Devotion“, o į jį įėjusi daina „Wildest Moments“ akimirksniu užkariavo Didžiosios Britanijos radijų stočių eterį. Pats albumas pateko į populiariausių Jungtinės Karalystės albumų dešimtuką. Dar didesnį pripažinimą muzikantei pelnė 2014-aisiais išleistas albumas „Tough Love“.

Po kūrybinės pertraukos, 2017 m. rudenį, atlikėja pristatė savo trečiąjį albumą „Glasshouse“, kurį vadina geriausiu savo muzikinėje karjeroje.

„Iki šiol buvau išleidusi du albumus ir jutau, kad ne viskas, ką norėjau pasakyti, buvo į juos sudėta. Vis dar jutau kūrybinį alkį. Naująjį albumą kūriau su daugeliu žmonių, tarp kurių „Francis and the Lights“, Ed Sheeran, Cashmere Cat, Julia Michaels, tačiau jis išėjo labai asmeniškas. Kai pradėjau dirbti su trečiojo albumo kompozicijomis, maniau, kad rašau tik atskiras dainas. Tačiau kai viskas susijungė, aš pamačiau, kad šis albumas įkvėptas ir skirtas mano šeimai. Pastarieji metai buvo labai intensyvūs, o albumas atspindi visus mano pakilimus ir nesėkmes, baimes ir, aišku, naujos gyvybės atsiradimo grožį bei stebuklą“, – apie naujojo albumo atsiradimą pasakoja atlikėja.

J. Ware pasirodymą „apšildys“ Ieva Zasimauskaitė, kuri yra didelė dainininkės gerbėja. Britų soulo atlikėjos pasirodymas įvyks jau šiandien, VU botanikos sode.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją