Šiame turnyre dalyvaus virš 10 šokėjų komandų iš Lietuvos ir Latvijos, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

„Sklinda kalbos, kad breikas merdi. Buvo pirma breiko banga prieš 20 metų, antroji praėjo prieš 5 metus, o dabar šiuo šokiu niekas rimtai nebeužsiima. Tačiau tai yra netiesa. Šiuo metu Lietuvos breiko scenoje yra mažiau mėgėjų, bet rimtos grupės išliko, tapo profesionalesnės, sparčiai tobulėja ir dalyvauja varžybose Lietuvoje ir užsienyje“,- tikino turnyro organizatorius Audrius Jokubauskas.

Visas abejones dėl šio gatvės šokio padėties žada išsklaidyti „B-Boy Battle“ dalyviai – viena seniausių Latvijos komandų „Gang Breakers“ iš Rygos, sėkmingai savo šaliai užsienyje atstovaujantys vilniečiai „Invisible Soul“, šiauliečiai „Real Time Modify“ ir kiti.

Ypatingą muzikos dozę šokėjams ruošia geriausiu Lietuvoje tituluojamas DJ Mamania.

„Toks turnyras vyksta kartą per metus. Analogų nepamatysite ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse“,- pasakojo A.Jokubauskas,- „todėl norisi, kad jis būtų ypatingas. Didelį dėmesį skiriame muzikai ir svečių pasirodymams, o svečiai tikrai neeiliniai. Kas dėl šokėjų, tai jie yra pasiilgę kovų ir nekantrauja išbandyti savo jėgas šokių aikštelėje, todėl jų energija abejonių nekelia“. Šį turnyrą laimėjusi komanda galės drąsiai ištisus metus, iki kito „B-Boy Battle“, vadintis stipriausia Baltijos šalyse.

Breikerius vertins tarptautinė teisėjų komisija. Ją sudarys Marlon Wallen iš pasaulio gatvės šokių čempionų grupės „Flawless Moves“, Ghost Garcia, atstovaujantis stipriausią Didžiosios Britanijos breiko komandą „Soul Mavericks“ (abu iš Londono) ir vienas lietuvis teisėjas. Komisijos nariai iš užsienio ketvirtadienį ves šokių seminarą Kaune, o penktadienį – Vilniuje.

„Čia šokėjai trykšta meile hiphopui, jie labai energingi, techniški, gabūs ir, kaip aš sakau, nesugadinti. Jie įkrėstų į kailį ne vienai anglų komandai,“ įspūdžiais apie neseniai matytus Lietuvos šokėjus dalijosi vienas komisijos narys Marlon Wallen.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją