Svarbiausiu “Bliuzo naktų” vardu tapti ketina užburiančio balso savininkė iš Jungtinių Amerikos Valstijų Dana Fuchs su grupe.

“Pirmojo liepos savaitgalio naktys garsėja savo stebuklinga aura ir atmosfera, kupina meilės bei laisvės. Tačiau mums ne ką mažiau svarbu, kad tomis naktimis skambėtų kokybiška, laiko patikrinti muzika. Taigi, tikrai smagu, kad Dana atvažiuoja į Varnius padėti mums tą stebuklingą aurą sukurti”, - sako “Bliuzo naktų” prodiuseris Algirdas Barniškis – Blėka.

Dėl išskirtinio savo balso ir jo galimybių Dana Fuchs kritikų neretai lyginama su legendiniais Janis Joplin ar Micku Jaggeriu. Tomis muzikinėmis galimybėmis pirmiausiai patikėjo ir leidybinė kompanija “Sony Pictures”, Danai skyrusi vaidmenį filme “Aplink visatą”. Po jo apie išskirtinio balso savininkę sužinojo visas pasaulis.

Mažame Floridos kaime užaugusi Dana savo muzikinę karjerą pradėjo vos dvylikos, nuėjusi dainuoti į vietinį gospelo chorą. Po ketverių metų ji jau turėjo savo grupę. Dar vėliau ji viena išvažiavo į Niujorką, kuomet ją pastebėjo garsus gitaristas Jonas Diamondas, turėjęs reikalų su tokiomis žvaigždėmis kaip Osbornas ar Daviesas.

Akimirksniu pajutę simpatiją vienas kitam, Jonas ir Dana sukūrė grupę „Dana Fuchs Band“. Tuomet ir prasidėjo šlovingas dainininkės kelias į muzikinį Olimpą.

Tris albumus išleidusi Dana Fuchs sako, kad gyvi pasirodymai yra jos taip trokštamas ryšys su gerbėjais, kurio ji neišmainytų į nieką kitą.

„Man patinka dirbti ir studijoje, bet kiekvienas koncertas yra kupinas kūrybos, kurios neįmanoma įkvėpti kokiais nors kitais būdais“, - priduria ji.

Tuo tarpu garsiausi pasaulio muzikos žurnalai negaili liaupsių Danai ir kaskart turėdami progą ją vadina energingąja Janis Joplin antrininke ir grupės „Rolling Stones“ pamaina.

Taip pat jau žinoma, kad prie Danos Fuchs su grupe „Bliuzo naktyse“ prisijungs ir grupės „Hard Times“, „Hilda Blues Band“ ir „Mirramaze“.

Svečiai iš Lenkijos „Hard Times“ gerbėjus žavi savo sugebėjimu akustinį bliuzą pateikti kaip ypatingai modernų ir įtraukiantį. Grupės stiprybė – skirtingos asmenybės, papildančios viena kitą netikėčiausiais deriniais. Vokalistas Lukas garsėja savo ekspresija, giliu balsu ir puikiai dėliojamomis harmonijomis. Akustine gitara grojantis Piotras – jazz rock ir funk meistras. Antrasis gitaristas Marcinas pažįstamas dėl savo flamenko ir gypsy swing melodijų. Antrąjį savo albumą išleidę vyrai žada „Bliuzo naktų“ svečius pavaišinti nemenka porcija ritmų, kurie sieks tiek Ispaniją, tiek Afriką.

Dar vieni festivalio svečiai “Mirramaze” net patys sunkiai randa žodžių kaip trumpai apibrėžti tai, ką jie groja. Patys vadina savo muziką alternatyviu roku. Kiti gi duoda jai progresyvaus roko ar net psy pop vardą. Originalumo “Mirramaze” prideda ir violončelė, kuri yra pagrindinis grupės instrumentas. Beje, specialiai “Bliuzo naktims” vyrukai ruošia naują, bliuzo kupiną programą.

Veteranai “Hilda Blues Band” save vadina pirmaisiais bliuzo pranašais Lietuvoje. 1987-aisiais, kuomet grupė pradėjo savo muzikinę karjerą, ore sklandė laisvės nuojauta, o muzika, pažymėta blues ar rock’n’roll ženklu buvo tiesiog laisvos dvasios išraiška. Pirmieji “Roko maršai” ir pilni stadionai – toks buvo “Hilda Blues Band” kelias. Vos du metus grojusi grupė važiavo per festivalis Suomijoje, Vokietijoje, Lenkijoje, Ukrainoje ir Rusijoje. Tais metais, kai įsikūrė, “Hilda Blues Band” iš Latvijos parsivežė ir geriausios bliuzo grupės Sovietų Sąjungoje titulą. Dabar bliuzo meistrai grįžta tik tam, kad sugrotų “Bliuzo naktyse”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)