Dizainerė Sandra Straukaitė, sukūrusi tuometinį „biplanų“ įvaizdį, teigia, jog prisiminti tai, kas vyko prieš dvidešimt metų – smagu.

„Neturėjom nei pinigų, nei parduotuvės skolindavo rūbų, pasakė tik „aprenk“,“ – pasakoja ji. „Nesu sentimentali, bet tas laikas mums buvo labai geras, jaukus ir šiltas.“

Grupės „Lemon Joy“ lyderis Igoris Kofas, kuris tuo metu rūpinosi dainos „Nupiešiu“ programavimu teigia, jog pažintis su „Biplan“ prasidėjo labai paprastai. „Tais laikais užtekdavo tik išskirtiniau apsirengti ir suprasdavai, su kuo rasi bendrą kalbą“, – teigia jis.

Juokaudamas Igoris Kofas atskleidžia, jog žodis „Braškės“ jam asocijuojasi ne su uoga, o su muzikos albumu ir pripažįsta, kad šis albumas buvo tikra bomba Lietuvos popmuzikos pasaulyje.

„Biplan“ muzikantai pritaria, kad „Braškės“ iki šiol yra vienas ryškiausių leidinių grupės diskografijoje. Jame įrašyti tokie hitai, kaip „Labas rytas“, „Ketvirtadienis“, „Nupiešiu“, „Londone“, todėl šio albumo gimtadienį kviečia švęsti įsimintinai.

Koncertų turui „Braškės 20!“ grupė paruošė specialią programą. Visus „braškinius“ koncertus „Biplan“ skirstys į dvi dalis. Pirmojoje akustiškai nuskambės visos albumo „Braškės“ dainos, antrojoje – geriausi ir visiems puikiai pažįstami grupės hitai iš įvairių kūrybos laikotarpių.

Pirmieji turo koncertai įvyks jau kitą savaitę pajūryje – balandžio 6 dieną Klaipėdoje „Jazzpilyje“ ir balandžio 7 dieną Palangoje, „Vandenyje“. Balandžio 14 dieną turas tęsis Birštone, „Vytautas Mineral SPA“, balandžio 19 dieną Kaune, „Renginių oazėje“ ir balandžio 21 dieną Vilniuje, „Vakaryje“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)