Kai kuriems iš jų ant scenos savo energingais judesiais talkino šokių kolektyvo „Tina Dance“ šokėjos. Lietuvos estrada nusilenkė legendiniam Benui.

Dar neprasidėjus koncertui aplink Nidos prieplauką pradėjo būriuotis žmonės iš visų Lietuvos kampelių – čia popietę vyko atlikėjų repeticijos. Smalsuoliai turėjo progą pamatyti savo dievaičių repeticijas iš arti, apžiūrinėjo Lietuvos televizijos atsivežtą gausią techniką, aplink zujo ir autografų medžiotojai. Tądien vykęs laivų paradas taip pat priviliojo į prieplauką būrius besimėgaujančių gražiais vaizdais.

19:00 prasideda šventės maratonas – scenoje sutviska renginio vedėjai Deivis ir Rūta Lukoševičiūtė. Jie pakviečia į sceną užkopti Neringos miesto merą bei miesto personažus Naglį su Neringa perkirpti drobinę juostą. Miesto galva tūkstančiams žmonių paskelbia: vasaros sezonas laikomas atidarytu! Minia suošia. Kiek vėliau ant scenos pasirodo grupė „El Fuego“, atliekanti dainą „Visada yra namai“. Po jų publikos nuotaikas kaitina bardas Aleksandras Makejevas. Renginio užkulisiuose prakaitą braukia grimuotojai ir technikai, besistengiantys kad renginys praeitų sklandžiai. Lyg kaleidoskope vieną po kito keičia atlikėjai. Visiems jiems įteikiami dėkingumo ženklai už dalyvavimą koncerte.

„Pirmas, stambesnį vaizdą padarom“. „Ketvirtas, man reikia visos scenos“. „Kranas, važiuojam“. „Trečias, tą gražią merginą arčiau pritrauk“. Tokie ir panašūs pokalbiai vyksta netoliese stovinčioje Lietuvos Televizijos kilnojamoje studijoje. Režisierė duoda nurodymus kamerų komandai ir montuoja bei tiesiogiai siunčia vaizdą į Vilnių. Įtampa viduje tokia, kad bijai ir krustelti – čia gimsta vaizdai tūkstančiams žmonių, kurie koncertą rinkosi žiūrėti namuose.

Netoliese esančioje kavinėje vyrauja visai priešinga atmosfera – lėbauja jaunimas, savo pasirodymus švenčia atlikėjai, šmėžuoja Seimo pirmininkas Arūnas Valinskas, Vytauto Kernagio bičiulis Andrius Kulikauskas ir kitos garsenybės.

Temstant Nidos kopos nusidažo dailia purpurine spalva. V.Kernagio (Beno) paminklas netoliese esančioje krantinėje nusidažo pastelinėmis spalvomis. Kiekvienas galės prisėsti šalia ir pasakyti savo mintis į maestro ausį – šį kartą Benas atplaukė į Nidą ilgam.

Tuo pat metu ant lauko scenos stiprėja šviesos. Pirmose eilėse besibūriuojantis jaunimas netveria savo kailyje, o už scenos tuo metu atlikėjai draugiškai glėbesčiuojasi, šnekučiuojasi, šokėjai tobulina judesius prieš užkopiant į sceną, aplink mirga fotoblykstės. Kažkas nervingai rūko cigaretę, visi bent trumpam pasikalba su šventės šeimininku Žilvinu Žvaguliu, tądien su savo žmona Irena Starošaite, surengusiu bent keletą pasirodymų.

Egmontas Bžeskas nuotaikingai sveikinasi, ilgakojės draugės iš glėbio nepaleidžia Ugnius Kiguolis, šalia su gerbėjais bendrauja „Tina Dance“ merginos, fotoblykstėms mielai pozuoja Zvonkų duetas, kavinėje savo išrinktajam, krepšininkui Rolandui Alijevui ant kelių patogiai įsitaisė Goda Sabutytė. Pastaroji tučtuojau puolė dangstyti abiejų veidus vos pastebėjusi fotoobjektyvą…

Česlovas Gabalis reziumuoja tarmiškai: „jei esi tu pikts, ar gnyda – nevažiuok geriau į Nidą“! Po tokio žodžių žaismo nugriaudėja juokas. Ir tikrai, aplink plaukiojant jachtoms, vėjui žaismingai kilnojant trumpus merginų sijonukus, dailiai nusidažant horizontui abejingų nelieka.

Renginys baigiasi kiek netikėtai – gerokai po vidurnakčio neatlaikė vietinė elektros skydinė. Jai užsidegus pradėjo liepsnoti viduje esantys laidai, tad visas prieplaukos kvartalas paskendo tamsoje. Atlikėjai išėjo į sceną ir link scenos pasigirdo šūksniai „ačiū, ačiū, ačiū“! Netrukus čia jau mirksėjo gaisrininkų švyturėliai. Tačiau jų ryškią šviesą nustelbė netrukus iššautas koncertą vainikuojantis fejerverkas.