Atlikėjai „Beissoul & Einius“ Knygų mugėje pristato savo vardo kvepalus, naują albumą ir vinilinę plokštelę „White Crow“ (liet. – „Balta varna“). Dueto stende, esančiame Muzikos salėje, galima rasti ir sceninius drabužius.

A. Žabas-Beissoul pasakoja, kad albumas jau trečiasis, tačiau vinilas – pirmas, o tai buvo ilgai siektas tikslas, kuris išsipildė.

„Tai viena ilgesnių mūsų svajonių ir pagaliau mes ją turime. Dabar patefonai keliauja pas mus, o viskas, ką galime padaryti, tai klausyti plokštelės pas kolegas ir draugus“, – tikina jis.

Dueto klipas „Rooftop“ ketvirtadienį pelnė KLIPVID apdovanojimą už geriausią kinematografiją.

„Tiesą pasakius, tai albumas, kurį užbaigėme ramiausiai. Ir netgi jis užbaigė pats save anksčiau nei planavome. Jame galėtų būti ir daugiau dainų, bet jos nepraėjo atrankos ir rotacijos“, – priduria vokalistas.

Anot A. Žabo-Beissoul, naujasis albumas tikrai skiriasi nuo anksčiau leistų – tai pastebi ir klausytojai.

„Mes girdėjome keletą pastebėjimų, kad jis ramesnis nei prieš tai buvęs. Tačiau kūrybos procesas buvo emociškai stiprus, iš jo gimė daug dainų pavadinimų. Jis ramesnis, bet kartu pradėjome išsigryninti, kokie ir kas mes esame. Dažnai girdime, kad mūsų nesupainiosi su niekuo kitu – tai džiugina, nes mes norime būti tiesiog patys savimi“, – šypsosi jis.

Tiesa, „Beissoul & Einius“ atskleidžia, kodėl albume vien anglų kalba kurtos dainos: „Mes stengėmės sukurti lietuviškų dainų, bet viskas vyko natūraliai. Lietuvių kalbos tekstų kūrimas nėra lengvas ir save vertinu kritiškai. Man tiesiog nepavyko į šį albumą įdėti kažko lietuviško. Lengviausia buvo sudėlioti anglų kalba. Pažadame, kad kursime lietuviškai, laukiame progų iš kosmoso.“

Albumo pavadinimas, lietuvių kalboje skambantis kaip „Balta varna“, irgi neatsirado atsitiktinai – atlikėjai peržvelgė savas patirtis ir jas pritaikė.

„Tai viso gyvenimo mintis. Sąlygos, kuriose augome, kaip jautėmės, kaip įsiliejome į visuomenę ir t. t. Vaikystėje visą laiką jaučiau, kad neturiu draugų. Jaučiausi keistai. Tuos visus pojūčius perkėlėme į albumą. Tačiau tai pozityvi pusė“, – išduoda vokalistas.

„Beissoul & Einius“ išsiskiria viskuo: drabužiais, muzika, požiūriu. „Dažniausiai kitoniškumas priimamas tiesiog tyla. Mūsų dueto kūrimosi metu sutarėme – esame tam, kad darytume, ką norime. Nieko neklausėme ir darome tai, ką norime“, – kalba A. Žabas-Beissoul. Jam antrina ir Einius: „Dėl to esame stiprūs.“

Nors svetur žmonės į jų kitoniškumą reaguoja kur kas geriau nei Lietuvoje, pasak vokalisto, progresas yra.

„Žmonės suprato, kad mes tokie esame ir nedarome kažko specialiai. Jei turime laiko ir fantazijos, kodėl ne? Mes viską darome taip, kad jaustumės gerai“, – neslepia jis.