Kristupo vasaros festivalis, visą vasarą, Vilnius

Nėra priežasčių dūsauti, jog darbo reikalai neleidžia išvykti į kelionę: pasaulio muzika pati suplaukia į Vilnių. Šiemet festivalyje galima bus išgirsti arfų muzikos, džiazo po atviru dangumi, world music pojektų ir t.t., išskyrus to, kas jau girdėta, įprasta, neoriginalu ir blanku.
Laukiamiausi: ispanų gitaristas Pepe Justicia, australų Descedance (aborigenų šokiai), čigonų svingo gitaristas Joscho Stephan etc.

Tundra liepos 05-08 d.d. ten, kur pilys susijungia

O pilys susijungia šventoje ąžuolų giraitėje... Tundra – tai trijų dienų diskoteka lietuviškos gamtos apsupty. Organizatoriai numato keturias vėjo kryptis. Viena siaus pagal psy trance, kita – break beat ir drum&bass, trečia – electro ir techno ritmus, pagal chillout‘ą pus brizas. Laukiamiausių šįkart daug. Į skrajutę vos telpa visi atlikėjai. Jų bus virš 80 iš užsienio ir Lietuvos – nuo Golden Parazyth iki Magnetrixx , nuo Dublicate iki Black Sun Empire.

Bliuzo naktys liepos 06-07 d.d. Varniai, Telšių raj., prie Lūksto ežero

Jau penkioliktą kartą lietuviai į Varnius važiuos klausytis bliuzo, opelių mazdų ir t.t. ratai klimps aluje, stovyklaujančių plaukai kvepės šašlyku, muzika liesis laisvai. Šių metų festivalyje dalyvaus didžiausia iki šiol pasaulinės bliuzo tėvynės – JAV – žvaigždžių plejada, daugiausia atstovaujanti čikagietiškai bliuzo srovei. Panašu, kad atvykstantys atlikėjai savo pėdų atspaudais gausiai papildys prieš 5 metus gimusią „Kanopų“ alėją. Laukiamiausi: Howard&White boys, Big James, Billy “Harp” Hamilton, The Soul Hustlers etc.

XIV Klaipėdos Pilies Džiazo Festivalis liepos 13-15 d.d. Klaipėda

„Gera muzika – geriems žmonėms“ – toks festivalio devizas nori nenori vilioja ne tik džiazo gurmanus, bet ir tuos, kurių džiazo žinios baigiasi ties Norah Jones. Šiemet tarp laukiamiausių yra ir „Grammy“ statulėle ir garbe apdovanotas Sugar Blue, funk muzikos legenda Maceo Parker, Tiną Turner, BB King, Ericą Claptoną akomponavęs Joe Sample bei kiti.

Yaga Transezoterinis sąskrydis + nesibaigiantis afterparty liepos 19-22 d.d. Dzūkijos miškai

Daugiau Shambala nebebus, bus Yaga-The-Ring. Be daugiau nei 40 didžėjų ir live atlikėjų, vyks paskaitos ir užsiėmimai (įdomu, ar tai bus kažkas panašaus į rodneyheals.com), gūdumoj šmėkščios VJ‘ų projekcijos, bus įrengta pirtis, kino teatras, vegetariška lauko virtuvė, chaishop‘as ir net headshop‘as (rojus rūkaliams). Svečių diapazonas nuo JAV iki Indijos. Laukiamiausi: Deviant Species Live, Puoskari Live, Hydra etc.

Roko naktys rugpjūčio 03-04 d.d. Plateliai, Plungės raj., prie Platelių ežero

Praeitais metais festivalio organizatoriai žadėjo kraustytis, tačiau kaip patys sako „niekur geriau nei Plateliuose neradom“. Taigi, šiais metais „Roko naktų“ jautis ir vėl bus kepamas ant Platelių ežero kranto. Su roko grupėm kol kas deramasi, laukiame malonių staigmenų.

Saulės smūgis rugpjūčio 14 d. Kalnų parkas

Atpalaiduoti smegenis ir kūną pačiu tinkamiausiu metu – kai dar neperkopiam į antrą vasaros pusę, bet ji jau pačiame įkarštyje. Šiais metais saulė smūgiuos pagal (wow!) Felix da Housecat ritmus ir tai dar ne viskas. Tikėkimės, naujajam merui nesutrukdys žemi bytai iki paryčių. Laukiamiausi: Felix da Housecat, Rank1, The Glimmers etc.

Regeneratorius rugpjūčio 15-19 d.d. Antaprūdės kaimas, Ignalinos raj.

Dar vienas festivalis padėsiantis suaktyvinti kaimų plėtrą Lietuvoje, o miestiečius atviliosiantis į lietuvišką kaimą. Atvykusių nuotaikos bus generuojamos elektronine muzika ir reggae melodijomis, diskusijomis už medinio stalo, praktiniais su muzika susijusiais užsiėmimais bei pastaraisiais metais itin pamėgtais workshop‘ais. Laukiamiausi: Paprika Korps, Kone, Dr. Green, Dublicate, lietuviai iš Londono KD etc.

Be2Gether rugpjūčio 24-26 d.d. Norviliškės

Pustrečio milijono biudžetas pats už save kalba, kad dream team Giedrius Klimkevičius, Dovydas Bluvšteinas ir Rytis Sabas atsargiai praskleidę festivalio uždangą, išdavė tikrai ne visas festivalio paslaptis. Be to, planuojama scena – kol kas didžiausia Lietuvoje... Hm, jei Depeche Mode ar Underworld Vilniaus scenos savo išmatavimais pasirodė pakankamos, tai gal tikėtis galime... Susilaikysiu nuo spėjimų kol kas... Iki šiol laukiamiausi: Morcheeba, Zion Train, Poets of the Fall, Leaves, Drum XTC, Myslovitz, DJ Food, DK, ir net iš Lietuvos Anglijon išdūmusi Joana su savo The Wolf. Bus daugiau!

Mėnuo Juodaragis 08 24-26 Zaraso ežero sala

Pagonys, kaustyti žalvariu, gotai, nubalintais veidais ir delnais, bei kiti prijaučiantys baltų kultūrai vasaros pabaigoje keliaus ne į Norviliškes, o į pasaulio pakraštį – taip Zaraso ežero salą vadina organizatoriai. Laukiamiausi: Allerseelen, Moon Far Away, Svarrogh, The Moon and the Night Spirit, Žalvarinis, Kūlgrinda etc. Deja, šiemet nebus Shambala, o Kurklių ir Darom festivalių klausimas miglotas. Panašu, kad Darom bus Kurkliuose (ir jei bus, tai griežtai N-18), o Kurklių festivalio organizatoriai apskritai sumanę kažką intymesnio ir kol kas neišsiduoda. Taigi, šių festivalių fanai kelio į juos ieškos savarankškai.

O kol kas galime pasidžiaugti, kad vasara baigiasi – oho – net trimis festivaliais. Neišėję ieškoti geriausio Europos muzikinio festivalio, galės ir Lietuvoje smaguriauti gera muzika bei vasaros saulės procedūromis. Na, ties paskutiniu punktu, kaip visada, lieka klaustukas. Užtat minėtų festivalių programos jau patvirtintos.

Šaltinis
Žurnalo "Pravda" informaciją skelbti, cituoti ar kitaip naudoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be "Pravda" sutikimo neleidžiama.
Pravda.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją