Jau po poros savaičių menų fabrike „Loftas“ Vilniuje visi muzikos ieškotojai ras balkaniškos muzikos grynuolių, kuriuos demonstruos lietuviai.

„Taip, balkaniška muzika bus atliekama lietuvių, tad atliekama muzika pasipildys lietuvišku temperamentu. Kita vertus, JAV grupė Gogol Bordello yra neįtikėtina – jungianti skirtingas, ne tik balkaniškas tautas. O Vilniuje pamatysite "Gogol Bordello tribute" – tarptautinį balkanišką skambesį, papildytą lietuvišku atlikimu,“ – intriguoja renginio organizatoriai.

"Gogol Bordello" – 1999 metais JAV susibūrusi įvairių šalių emigrantų grupė, kurios sudėtyje yra muzikantų iš Rusijos, Ukrainos, JAV, Etiopijos, Kinijos. Dauguma grupės dainų yra įkvėptos čigoniškos muzikos, tačiau apipinamos dub ir punk stiliais. "Gogol Bordello" garsėja itin teatrališkais pasirodymais bei nuolatiniu keliavimu.

Praėjusių metų pabaigoje jauni, tačiau jau patyrę muzikantai nusprendę imti vieno ambicingiausių pastarojo meto tribute projektų – "Gogol Bordello" tribute. Pirmasis jų pasirodymas ir įvyks balandžio 5 dieną, menų fabrike Loftas. Kolektyvas ruošia 2 valandų repertuarą, kuris apims tiek gerbėjams puikiai pažįstamus Gogol Bordello kūrinius, tiek ir naujausias kompozicijas. Beje, lietuvių kolektyvas atskleidžia, kad pavyko susiekti ir su pačiais "Gogol Bordello", kurie išreiškė paramą ir palaikymą šiam projektui.

„Kad balkanaktis iš tikrųjų patenkintų inoringiausiųjų poreikius, vakarą pratęs neseniai T.Ė.T.Ė geriausios DJ komandos apdovanojimą gavę Baltic Balkan. Tai vyrukai, kurie nepalieka abejingų jų energijai ir užsidegimui,“ – sako koncerto rengėjai.

„Žinome, kad muzikos mylėtojai jau pasiilgo pavasario, o jis šiais metais vėluoja. Todėl balandžio 5 dieną galinga balkaniška energija ir karščiu pabandysime pradėti tikrą pavasarį,“ – žada „Balakantis live“ organizatoriai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)