Grupę „Phantogram“ 2007 metais subūrė vaikystės draugai Joshas Carteris ir Sarah Barthel. Savo muzikinį stilių jie apibūdina kaip elektroninio roko, pop ir trip-hopo kombinaciją, kuriai būdinga „skirtingų ritmų įvairovė, gitarų rifai, kosminiai sintezatoriai, aidas ir erdviniai vokalai“.

Abu muzikantai savo įkvėpimo šaltiniu vardina visą eilę artistų, pradedant „The Beatles“ ir baigiant Davidu Bowie, tačiau ypač pažymi grupių „Sneaker Pimps“ ir „Portishead“ įtaką.

Nors didžioji vokalinių partijų dalis tenka Sarai, dainų tekstus pagrinde kuria Joshas. Jis pripažįsta, kad tekstų nuotaika yra pakankamai niūri, tačiau „turinti didelį vilties lašų kiekį“. Konkrečiai tai susiję su paskutiniu albumu, kurio įrašų metu mirė Saros sesuo.

„Bendrą nuotaiką lėmė pyktis ir, be abejo, liūdesys bei visa kita. Mūsų lyrika visada gimsta iš tamsių ir asmeninių gelmių, tai buvo katarsis, bet tuo pat metu ir motyvacija, tokiu būdu išreiškiant savo skausmą“, - pažymėjo abu atlikėjai.

Jų dainose užčiuopiamas melodiškas priminimas, kad kiekviena kova veda augimo link ir kad turint net labai mažai vilties yra įmanoma nueiti ilgą kelią.

Iki šių dienų „Phantogram“ išleido tris studijoje įrašytus albumus, iš kurių žymiausiais hitais tapo „When I'm Small“, „Mouthful Of Diamonds“, „Black Days Out“, „Fall In Love“, „As Far As I Can See“, „Don’t Move“, ir, be abejo, „You Don’t Get High Me Anymore“ iš naujojo albumo „Three". Pastaroji kompozicija sudomino kanadiečių grupę „Three Days Grace“, pasirodžiusią anšlaginiame koncerte Rygoje praėjusių metų sausį.

Joshas Carteris ir Sarah Barthel bendradarbiavo su Big Boi iš „Outkast“ (jis dalyvavo dviejų albumų kūrime), „The Flaming Lips“ ir netgi Miley Cyrus (Sarah dalyvavo jos dainos „Slab of Butter (Scorpion)“ įrašuose).

Iki šiol grupė Latvijoje koncertavo tik kartą, 2014 m. festivalio „Positivus“ metu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją