Ir, sprendžiant iš susirinkusiųjų aplodismentų, papildoma šventė buvo surengta ne be reikalo. Kvartetas, meistriškai atlikdamas ne vieną garsų “koverį” bei savo pačių sukurtus kūrinius, padovanojo išties aukšto lygio saksofono, pianino, būgnų bei kontraboso improvizacijas.

Vilniaus senamiestis iš tiesų ilgą laiką nėra girdėjęs tokios muzikos, tačiau “Publicum Events” žada festivalį tęsti ir kitais metais čia pristatyti naujus atlikėjus: “Erdvė labai pasiteisino ir abejoju, ar mes ją keisime: galbūt bus ne vienas kiemelis, o daugiau, nes idėja buvo atgaivinti senamiesčio architektūrą ir suteikti gyvybę tiems gražiems kiemams, tad nesu tikras, ar apsiribosime vienu kiemu“,- teigia Aurimas Kamantauskas.

„Pati idėja buvo pristatyti skirtngų žanrų atlikėjus ir ji tikrai pasiteisino, nes į visus koncertus rinkosi ganėtinai skirtinga publika ir kiekvienas besidomintis muzika galėjo rasti sau artimą žanrą ar atlikėją,“ - sakė organizatorius.

Pasak A. Kamantausko, didžiausias festivalio privalumas - kad skirtingi žmonės turi skirtingus pomėgius, todėl pačiais įvairiausiais stiliais skambanti kokybiška muzika yra tai, ko jiems reikia.

„Truputį gaila, kad tą penktadienį, kai koncertavo Jacky Terrasson, lijo lietus, tačiau koncertas įvyko bažnyčios viduje ir ten skambėjo nuostabiai. Labai džiaugiamės festivaliu, manome, kad projektas buvo sėkmingas, nuotaikos puikios ir kitais metais kviesime visus vėl čia susirinkti“,- džiaugėsi organizatorius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją