Lyties etiketės yra tikrai ne jai, todėl šio koncerto komunikacijoje ją vadinsime jais, rašoma organizatorių pranešime spaudai. Tash Sultana – unikalūs kūrėjai. Ir tikrai galingi atlikėjai. Jų diktuojamas požiūris į rokenrolą, daug talentų ir charizma yra kažkas tokio. Štai kodėl jie tapo tokie geidžiami visame pasaulyje. Net sunku suskaičiuoti visus muzikos instrumentus, kuriais jie meistriškai groja. Tash Sultana visa galva aukštesni už staiga sublizgančius ir taip pat labai greitai pamirštamus kolegas.

Dėl jų pasirodymų šiandien pešasi didžiausi muzikos festivaliai ir esminės koncertų salės. Viskas, ką jie daro svaigina. Sunku perspjauti jų sukeltas emocijas. Jaunoms merginoms ir moterims Tash Sultana tapo įkvėpimo šaltiniu, vyrams – gitaros herojais, muzikos kritikams – profesionalių ir galingų atlikėjų pavyzdžiu. Tokios asmenybės, kaip Tash Sultana, priverčia suvokti, kad apie muziką išmanome tikrai per mažai ir ne tiek, kiek vertėtų.

Tash Sultana tikrai nepanašūs į daugumą kitų atlikėjų. Jie peržiūras „Youtube“ skaičiuoja milijonais. Jų vardas brangsta kiekvieną dieną, o tvarkaraštyje laisvų minučių vis mažėja. Dauguma jų koncertų iki pandemijos buvo pažymėti soldout ženklu. Jų unikalus gebėjimas meistriškai groti elektrine gitara ir kitais muzikos instrumentais čia daro savo. Jie yra pirmieji australų atlikėjai, kurie turi kultinio gitarų prekės ženklo „Fender“ vardinę gitarų liniją.

Gyvi Sultanos pasirodymai - tikras, išjaustas atlikimas, meditacijos ir ekstazės būsena, kurioje kiekvienas jaučiasi laisvas. Jie gali nutildyti erdvę ir kurti beprotišką energiją vienu metu. Sultana kuria, aranžuoja, atlieka ir prodiusuoja kiekvieną savo muzikos natą, todėl detalės ir visuma yra tobulai išjausti. Dar pridėkite sprogstamąją jėgą ir nuostabų balsą. Viskas tikra ir raw, be šablonų, be kaukių ir be makiažo. Jie žiauriai gyvi, kad ir kaip paprastai šis žodis beskambėtų.

Praėjusią žiemą Tash Sultana surengė paskutinį pasirodymą kaip solo projektas ir vieno žmogaus orkestras. Šiame koncertų ture jiems talkins profesionalūs muzikantai. Visi jie taip pat puikūs multi-instrumentalistai. Dabar jų pasirodymuose – pilnas kolektyvas, kuris padės išpildyti unikalią Sultanos pasirodymo viziją.

Šiemet jie išleido gražų albumą „Terra Firma“, kurį parašė užsidarius pasauliui. 200 dienų iš eilės Tash praleido studijoje ir savo laukinę energiją nukreipė naujo albumo įrašams: „Man to reikėjo. Turėjau išmokti sustoti ir gyventi lėčiau“. Tą simbolizuoja ir albumo pavadinimas – išvertus iš lotynų kalbos, „Terra Firma“ reiškia „kietą žemę“, ant kurios jie savotiškai ir nusileido.

Kiekviena albumo „Terra Firma“ daina siunčia skirtingą žinutę apie psichinę sveikatą, visa nugalinčią meilę, šlovės sunkumą ir gebėjimą gyventi atvira širdimi. „NME“ jį pavadino palaimos, pabėgimo ir bendrumo rinkiniu laike, kada pasaulis užsidarė ir tapo toks svetimas.

Tash Sultana savo kūną laiko šventove, vertina ramybę, jogą, meditaciją, vėją, bangas, sveiką maistą ir kokybišką miegą. Vakarėliuose po koncerto jų tikrai nerastumėte. Dabar Tash kartu su sužadėtine gyvena netoli vandenyno Australijoje, dienas leidžia studijoje ir ruošiasi grįžimui į didžiąją sceną. Didelis pasiekimas, kad Vilnius buvo įtrauktas į Tash Sultanos koncertų planus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)