Šią žinią Lrt.lt patvirtino „Compensa“ koncertų salės atstovė Gabija Lydytė, kuri teigė, kad toks sprendimas priimtas vadovaujantis URM rekomendacija, kontroversiška atlikėjos reputacija bei nepatikimumu.

„Organizatoriai siūlo bilietus įsigijusiems asmenims pakeisti juos į Andriaus Mamontovo koncertą „Kitoks pasaulis. Kalėdos“ gruodžio mėnesį Šiauliuose arba į tos pačios S. Lobodos koncertą Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“ gruodžio 5 dieną“, – sakė G. Lydytė.

Delfi primena, kad praėjusią savaitę URM pranešė, kad Lietuvoje koncertus planuojančią S. Lobodą ketinama įtraukti į nepageidaujamų žmonių sąrašą, todėl ji negalės atvykti į Lietuvą.

Tačiau pati atlikėja savaitgalį pareiškė, kad jokio draudimo atvykti nėra ir jos koncertai įvyks.

„Eilinis juodasis „piaras“ mano adresu. Prašau žiniasklaidos neplatinti šios informacijos, iki šiol oficialaus draudimo atvykti į Lietuvą man nėra. Suplanuoti koncertai Lietuvoje įvyks“, – prieš porą dienų teigė ji.

Praėjusį penktadienį S. Lobodos koncertų Lietuvoje organizatoriai buvo sustabdę bilietų pardavimą, jie nurodė, kad aiškinasi aplinkybes. Tačiau šeštadienį prekyba buvo atnaujinta, numatyti du atlikėjos koncertai mūsų šalyje.

Kairys: kelia riziką

Kaip BNS praėjusią savaitę teigė kultūros ministras S. Kairys, ši atlikėja yra Ukrainos pilietė ir šiuo metu gyvena Latvijoje, tad priešingai, nei atlikėjams iš Rusijos, jai automatiniai draudimai atvykti į šalį negalioja.

Kairys teigė manantis, kad atlikėja kelia riziką turint omenyje jos ankstesnę laikyseną dėl Rusijos.

„Vienareikšmiškai – visada kelia (riziką – BNS). Nes turint omeny ir Lietuvos vaidmenį, kalbant apie karą, suvokiant ukrainiečių ženklią dalį, visuomenę, natūralu, kad šis klausimas negali praeiti kažkaip tyliai“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją