Šios savaitės laidos herojus – 71-erių metų senjoras Antanas Pociūnas. Vyras visuomet svajojo tapti krepšininku, tačiau gyvenimas pasisuko kita sporto kryptimi ir dirbęs lengvosios atletikos treneriu, Antanas išugdė ne vieną vaikų kartą Nacionalinėje Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykloje, rašoma pranešime spaudai.

„Sportas atsirado nuo penktos klasės, kai atvykęs į Taujėnų vidurinę mokyklą pamačiau, kaip krepšinį žaidžia vyresni vaikai. Vėliau ir pats lankiau krepšinio mokyklą, po to žaidėm rankinį ir mane pastebėjo Ukmergės lengvosios atletikos treneris, kuris pakvietė pamėginti pamėtyti disko ir pastumdyti rutulio. Po metų laiko respublikoje užėmiau 2 ir 3 vietas, o po mokslų įstojau į pedagoginį“, – laidoje pasakos senjoras.

Tačiau nors Antanas savo gyvenimą pašventė pedagoginei veiklai, turėtų svajonių jis neapleido ir išpildė jas vėlesniais laikais. Šiandien senjoras žaidžia krepšinio veteranų komandoje ir ne tik aktyviai sportuoja, bet ir renka nugalėtojų medalius.

„Suradau „Vilniaus statybos“ veteranų komandą ir mane tenai priėmė, įrodžiau, kad ir aš galiu būti su buvusiomis krepšinio žvaigždėmis ir ta veikla tęsiasi iki šiol, dalyvaujam Europos ir pasaulio čempionatuose bei užimam prizines vietas“, – girsis senjoras.

Tačiau ne tik meilė sportui dega Antano širdyje. Čia karaliauja dar ir muzika, o į rankas paimto akordeono skambančiais garsais vyras džiugina ne tik namiškius, bet ir koncertų lankytojus. Tokia aistra – paveldėta, mat vaikystėje Antanas girdėjo grojantį tėti, todėl senjoras visą gyvenimą pagrindinį darbą derino su šiuo hobiu.

„Muzika mano gyvenime atsirado, kai pirmą kartą išgirdau savo tėtį, grojantį armonika. Tie garsai man padarė didžiulį poveikį, nes tuo metu radijo namuose neturėjome. Iki dešimties pats grojau armonika, vėliau krikšto mama padovanojo akordeoną ir nuo to viskas prasidėjo. Dainavau ansamblyje „Šviesa“, grodavom šokiuose, o po to įvairiuose renginiuose. Sykį pas mane į lengvosios atletikos maniežą atėjo Aleksas Lemanas ir pakvietė važiuoti į koncertus, kurie vyko sekančią dieną. Autobuse sustatėm programą, atsirinkom tonacijas“, – prisiminimais dalinsis laidos herojus.

Muzikavimo talentas ir klausa Pociūnų šeimoje keliauja iš kartos į kartą, nes ir Antano sūnus Ignas – žinomas Lietuvoje atlikėjas „Daddy Was A Milkman“. Tiesa, šiame pseudonime užslėpta istorija – ne apie Antaną. Pienininku jis niekuomet nedirbo, bet laidoje, džiaugdamasis sūnaus pasiekimais, atskleis tikrąją tokio sceninio vardo pasirinkimo reikšmę.

„Deja, pats pienininku aš nebuvau, tačiau Ignas, išvažiavęs į Ameriką, dirbo pieninėje, o jis pats turi du vaikučius, mano anūkus, tai grupės pavadinimas atspindi jo paties patirtį“, – pasakos Antanas.

Paklaustas apie dar neišpildytas svajones, senjoras nedvejos, drąsiai išreikšdamas norą patobulinti savo muzikinius įgūdžius ir bent vienai dienai atsidurti vokalo studento kailyje. Mokytis niekada nevėlu, todėl Lietuvos muzikos ir teatro akademijos rūmuose jam individualią pamoką praves dainininkė, docentė Indrė Dirgėlaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją