„Nors mus visi pažįsta kaip a cappella dainuojantį ansamblį, visgi šiame koncerte kai kuriuos kūrinius atliksime su Čiurlionio kvartetu, kurie gana dažnai leidžiasi į įvairius eksperimentus su mumis. Bus įdomu“, – sakė A. Novikas.

A. Noviko mokiniai – „Jazz Island“ nariai – yra jau septintoji jo įkurto ansamblio karta, tačiau pirmoji, kurią jis išsiugdė nuo mažens. Kai kurie jų kartu mokosi nuo 3 metų, o šiandien, būdami vis dar moksleiviai, yra kviečiami koncertuoti Lietuvos ir užsienio koncertinėse salėse, skina prestižinius apdovanojimus. Vasarą jie iš Pasaulio chorų olimpiados grįžo laimėję aukso medalį.

Artūras Novikas pats aranžuoja kūrinius kolektyvui, apimdamas labai įvairią muziką – liaudies, klasikinę, džiazo ar populiariąją.

Jis yra pirmasis, Lietuvoje sugalvojęs sujungti liaudies sutartines su džiazo motyvais, o jo vadovaujamas kolektyvas „Jazz Island“ mūsų šalyje yra vienintelis ir vienas iš nedaugelio pasaulyje, galinčio bigbendo muziką atlikti tik balsais, imituodami įvairius orkestro instrumentus.

„Man labai svarbu siekti profesionalumo, dainuoti tik gyvai, skambėti subtiliai, o tai gali padaryti tik daug dirbdamas. Šis „Jazz Island“ yra dar vienas įrodymas, kad viskas įmanoma, kai nori ir sieki. Labai džiaugiuosi, kad šie jauni žmonės turi daug muzikinio entuziazmo ir energijos“, – sakė jų mokytojas Artūras Novikas.

„A cappella šventė su Artūru Noviku“ – vasario 11 d. 19 val. Nacionalinėje filharmonijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)