Antrąją vietą užėmė Rusijos dainininkas Dima Bilanas, trečiąją – Bosnija ir Hercegovina, išstūmusi ilgą laiką penketuke buvusią Lietuvą. Ketvirtoji vieta teko rumunui Mihai Traistariui, penktoji - Švedijos dainininkei Carolai.

Balsavimo rezultatai akivaizdžiai parodė, kad "Eurovizijos" standartai keičiasi - ilgą laiką vyravęs saldus popsas jau nebeįdomus žiūrovams ir vertinamas atlikėjų savitumas bei originalumas. Akivaizdus to pavyzdys - sunkiojo roko atlikėjų pabaisų kostiumais pergalė.

Grandininiu pjūklu ginkluota sunkiojo metalo grupė sukėlė Suomijoje diskusijų audrą, kai buvo išrinkta atstovauti šaliai šių metų Eurovizijos dainų konkurse.

Grupė "Lordi", kurios daina "Hard Rock Hallelujah" per nacionalinę muzikos ambasadoriaus atranką surinko 42 proc. balsų, dėvi šiurpą keliančias kaukes ir iki šiol neatskleidžia savo pavardžių bei nerodo veidų.

Jų išrinkimas atstovauti Suomijai paskatino įnirtingus protestus. Vienas krikščionių dvasininkas roko grupę net pavadino "šventvagiška".

"Manau, kad tai kvailas suomių pokštas. Dievas yra gailestingas mums, Suomijos žmonės žino", - sakė tėvas Mitro Repo.

"Lordi", kurios 2002 metais pasirodęs debiutinis albumas "Get Heavy" tapo platininiu, įkvėpimo semiasi iš JAV rokerių "Kiss".

Iš pradžių gana pesimistiškai lietuvių vertinta "LT United" prisidėjo prie naujų vėjų įnešimo "Eurovizijos" konkurse. Ypač didelio susidomėjimo grupė sulaukė iš Jungtinės Karalystės - "LT United" davė išskirtinį interviu BBC televizijai, o nestandartinę "laimėtojų" dainą britai įvertino 10 balų.

Airija lietuviams skyrė net patį aukščiausią įvertinimą - 12 balų. Po 10 balų Lietuvai skyrė Latvija ir Islandija, nei vieno taško nesulaukėme iš septynių šalių: Albanijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Rumunijos, Šveicarijos, Armėnijos, Prancūzijos ir Turkijos.

Tarp kitko, ketvirtadienį vykusiame Eurovizijos pusfinalyje Suomijos atstovai taip pat buvo pirmi, antri – Bosnijos ir Hercegovinos, treti – Rusijos, ketvirti – Švedijos. Lietuviams pusfinalyje atiteko penktoji vieta, o šeštoji Armėnijos atstovams.

Kaip ir finale, 12 taškų pusfinalyje „LT United“ sulaukė iš Airijos, 10 taškų iš Latvijos, 10 iš Jungtinės karalystės, tuo tarpu Islandija skyrė mažiau taškų nei finale – aštuonis, tačiau Lenkija finale skyrė mažiau nei pusfinalyje (pusfinalyje 10, finale 8 taškus).

Lietuva finale, kaip ir pusfinalyje, buvo dosni Rusijos atstovui – skyrė 12 taškų - bei Suomijos ekscentriškajai grupei – skyrė 10 taškų.

Pusfinalyje lietuviai balsų nepagailėjo ir Lenkijai – skyrė 8 taškus, nepaisant to, šios kaimyninės šalies grupė į finalą per plauką nepateko, nes užėmė vienuoliktąją vietą.

Šeštą vietą finale iškovojusi Lietuva automatiškai patenka į kitų metų „Eurovizijos“ finalą.

Lietuvos radijas sekmadienį pranešė, kad Vilniaus oro uoste gerbėjai džiaugsmingai pasveikino „LT United“ narius. Pasveikinęs sostinės oro uoste susirinkusių gerbėjų būrį grupės „LT United“ įkūrėjas Andrius Mamontovas sako, kad jų sėkmę lėmė originalus pasirodymas.