Šeštadienio rytas „Be2Gether“ kempinge prasidėjo milžiniškomis eilėmis prie dušų ir kriauklių. Laimingieji, kuriems pavyko atsikelti anksčiau, klausėsi juokingo ir (auto)ironiško „Radioshow“ pasirodymo, per kurį nuskambėjo ne vienas kaimyninės Baltarusijos prezidentui adresuotas keiksmas. Skandalingąjį duetą scenoje pakeitė kiek ramesni „G&G Sindikato“ vaikinai.

Nors jie atliko daug dainų, publika labiausiai šėlo klausydamasi senų hitų, tokių kaip „Darome Hip-Hop“. Nepaisant žmonių aktyvumo per pasirodymą, jų skaičius tikrai nusileido į didžiuosius festivalius susirenkančiųjų miniai. Tikriausiai dauguma dar miegojo arba stoviniavo prie maisto, gėrimų ir įvairių visuomeninių organizacijų palapinių.

Diawara - kaskadininkas

Lietuvaičiai „Skamp“ pagrojo niekuo nuo kitų jų pasirodymų nesiskiriančią programą, kurios vienintelis įspūdingesnis dalykas buvo Viktoro Diawaros kaskadinis triukas: muzikantas užsilipo ant scenos viršaus ir iš ten vadovavo jo klausiusiems žmonėms.

Kitas dalykas, kuris pabosta žiūrint „Skamp“ pasirodymą, yra nuolatinis muzikantų raginimas kartu dainuoti ir šokti. Iš pradžių būna smagu, bet po kokio 15 karto tikrai jau darosi nuobodu.

Islandų grupės „Leaves“ muzika buvo pati tinkamiausia tingiai vasaros pabaigos popietei: melancholiška ir rami. Pirmoje eilėje stovėjusi mergina tvirtino, kad grupės lyderis per pasirodymą nusišypsojo tik vieną kartą, o akis buvo įdelbęs į padūmavusius tolius.

Tiesa, beveik visi žmonės per islandų pasirodymą stovėjo, nes jų muzika paprasčiausiai netinka audringam šokiui.

Suomiai „Poets of the wall“ grojo didžiojoje scenoje, bet ji buvo pustuštė, žmonės mieliau rinkosi ne sunkią roko muziką, o nerūpestingas organizatorių siūlomas pramogas.

Festivalyje sutuokė 50 porų

Bene didžiausia eilė buvo prie improvizuoto vestuvių altoriaus. Šios iniciatyvos autorius Adomas pasakojo, kad susituokė maždaug 50 porų, bet duomenys labai apytiksliai.

Prieš eidama prie altoriaus, kiekviena pora turėjo užpildyti anketą, kurioje reikėjo nurodyti lytį bei religiją. Pati linksmiausia dalis jaunavedžių laukė po priesaikos: juos kviesdavo į palapinę, kurioje raudonais dažais margintu chalatu vilkintis „daktaras“ padovanodavo kūdikio formos lėlę. Tiesa, kai kurios poros tam nebuvo pasiruošusios, tad keli „naujagimiai“ nukeliavo į šiukšlių dėžę.

Po skandinavų grojo bene garsiausia lietuvė Londone – „Joana & The Wolf“.

Nors kolektyvas neseniai pelnė prestižinį „Indy“ apdovanojimą, jų muzika buvo nelabai suprasta. Atrodė, kad dauguma ploja ne dėl to, kad jiems patiktų muzika, bet dėl solidarumo.

Įspūdingus Joanos vokalinius sugebėjimus pripažįsta visi, tačiau jų vis tiek nepakako užkariauti publikai, nors pati atlikėja prisipažino, kad dėl šio pasirodymo labai jaudinosi ir nemiegojo beveik savaitę.

Viena labiausiai išreklamuotų „Be2Gether“ festivalio žvaigždžių buvo airių grupė „Therapy?“. Reklaminiame lankstinuke rašoma, kad trio turi galybę gerbėjų Olandijoje, Vokietijoje ir Skandinavijos šalyse, tačiau Lietuvoje jie kol kas nelabai mėgstami.

Didžiausią minią sutraukė A.Mamontovas

Tokį įspūdį buvo galima susidaryti stebint pasirodymą, kuomet prie scenos buvo mažokai žmonių, o ir tie patys ramiai stovėjo, nors „Therapy?“ grojo audringą stadioninį roką. Kita vertus, dauguma lietuvių tuo metu traukė prie pilies scenos, kur turėjo groti A. Mamontovas.

Likus maždaug 10 minučių iki koncerto, prie scenos grūdosi milžiniška minia.

Ko gero, tai buvo pats geriausias viso festivalio koncertas. Buvęs „Fojė“ lyderis nušluostė nosį pasipūtusioms užsienio žvaigždėms, nes į jo pasirodymą susirinko daugiausia žmonių. Tačiau dainuoti pirmas pradėjo ne A. Mamontovas, o jo paklausyti susirinkę žmonės, savarankiškai užtraukę „ilgiausių metų“, mat prieš kelias dienas atlikėjui suėjo 40 metų.

Pasirodymą A. Mamontovas pradėjo savo kūrybos dainomis, po to atliko senus „Fojė“ kūrinius, per kuriuos minia šėlo labiausiai.

Tai buvo reta proga išgirsti jau klasika tapusius kūrinius, tokius kaip „Paskutinis traukinys“, „Vaikystės stogas“ ir „Kitoks pasaulis“.

Tikriausiai tai buvo bene vienintelis pasirodymas, per kurį buvo jaučiama organizatorių minėtoji festivalio dvasia.

Scenoje A. Mamontovas išreiškė viltį, kad šis festivalis taps tradicija ir bus surengtas dar daugybę kartų. Audringą savo pasirodymą buvęs „Fojė“ lyderis baigė gana retai viešai atliekama daina „Vandenyje“.

Pasibaigus koncertui, prisiekusia „Fojė“ gerbėja save vadinanti mergina sakė, kad nepagrodamas „Laužo šviesos“ atlikėjas išvengė banalumo, o važiuoti į „Be2Gether“ vertėjo vien dėl A. Mamontovo pasirodymo.

„Morcheebai“ - nusišvilpt į kritikų nuomonę

Didžiausiomis vakaro žvaigždėmis tituluoti „Morcheeba“ turėjo gerokai nusivilti pamatę, kad į jų pasirodymą susirinko gerokai mažiau klausytojų. Britų kolektyvas pristatė savo naująjį albumą „Antidote“, susilaukusį prieštaringų kritikų vertinimų.

Per spaudos konferenciją „Morcheeba“ narys Ross Godfrey prisipažino, kad kritikų vertinimai jam vienodai šviečia, kadangi jis kuria muziką dėl savęs, o ne dėl kritikų.

Didžiosios Britanijos žvaigždžių pasirodymas prasidėjo dainomis iš naujojo albumo “Antidote“. Vėliau sekė kūriniai iš senesnių albumų „Charango“ ir „Fragments of freedom“. Kadangi „Morcheeba“ atlieka gana ramią muziką, žmonės beveik nešoko ir savo pasitenkinimą išreiškė ritmingu lingavimu į taktą.

Viena priežasčių, kodėl publikai galėjo nelabai patikti „Morcheeba“ pasirodymas, gali būti ta, jog naujas albumas „Antidote“ buvo įrašytas su nauja vokaliste Daisy Martey, tad jo skambesys kitoks. Oficialioje grupės svetainėje rašoma, jog muzikantai kurdami albumą norėjo seną 60-ųjų stiliaus roką sujungti su moderniu skambesiu.

Vakar dienos koncertas parodė, kad tai jiems pavyko.

Dar prieš festivalį „Be2Gether“ buvo diskutuojama, ar jis bus tęstinis. Kol kas organizatoriai oficialios savo pozicijos nepateikė, bet neoficialiai prasitarė, kad dar bent vienas toks festivalis tikrai bus.

A. Mamontovas spaudos konferencijoje taip pat išreiškė viltį, kad kitąmet vėl tikisi atvykti į „Be2Gether“. Tačiau kitos žinomos rokenrolo grupės lyderis piktinosi, kad esą organizatoriai nepagarbiai elgiasi su atlikėjais.

Lietuvos mastu renginys atrodo tikrai pavykęs, buvo daugybė žmonių, žymios užsienio grupės ir dar daugiau nemuzikinės veiklos. Bet kalbant didžiųjų Europos festivalių kontekste, mūsiškis atrodo kuklus naujokas, su ne iki galo išspręstomis organizacinėmis problemomis. Pirmas blynas atrodo šiek tiek prisvilęs, todėl tikimąsi, kad kitąmet bus geriau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją