Labiausiai apdovanojimais tą vakarą džiaugėsi dvi statulėles namo parsivežęs „dangietis“ Jonas. Metų debiutantas pažadėjo statulėlėmis pasidalinti kartu su šiuo metu Liverpulyje studijuojančia kolege Rasa. „Metų albumo“ ir „Metų dainos“ statulėles išdidžiai nešiojosi skandalingai pagarsėjęs šou verslo senbuvis Egidijus Dragūnas iš grupės „Sel“.

Sensacingai nuskambėjo „Metų atlikėjos“ karūną laimėjusios dainininkės Violetos Riaubiškytės meilės prisipažinimas . Ilgai slėpta draugystė pagaliau buvo paženklinta viešu bučiniu. „Metų atlikėjas“ Andrius Mamontovas toks drąsus nebuvo. Jis paprasčiausiai neatvyko į apdovanojimų ceremoniją.

Dėl aplinkinių dėmesio visą vakarą kovojo seksualiųjų merginų grupės „Yva“, „69 danguje“, „Mango“ ir „Mokinukės“. Kad ir kaip besistengė, jaunėlės savo naujuoju maištinguoju įvaizdžiu kol kas dar nepranoko sultingųjų lėlyčių pasirodymų. Ne ką mažiau dėmesio sulaukė ir įžūlieji „Naujieji lietuviai“ po užkulisius lakstę įsisukę tik į chalatus, o ant scenos dar pasiguldę ir dvi pusnuoges merginas.

„Dėl tokių akimirkų verta gyventi“, - atsiimdama RC statulėlę-kepurėlę pareiškė katyčių grupės „Yva“ lyderė Natalija Zvonkė. Džiaugsmu tryško ir dvi statulėles prie krūtinės spaudęs „selas“: “Dievas yra ir mes galime nugalėti“. Vietoje padėkos kalbos E. Dragūnas visai Lietuvai papasakojo dainos „Parašyk man laišką iš Paryžiaus“ atsiradimo istoriją: neva prieš 10 metų parašytas laiškas buvo skirtas manekenei Aistei Jasaitytei.

Diskžokėjų dueto „RyRalio“ drauge su vokaliste iš Kalifornijos Monica Brooke įrašytas singlas tapo geriausiu 2006 metų lietuvišku šokių muzikos kūriniu. Iš viso už „RyRalio“, kauniečio Andy Lau, Vokietijos kompanijoje “Phazzadelic” du albumus išleidusių “Pieno lazerių” ir lietuviškos elektronikos veteranų „Exem“ kūrinius balsavo 3000 unikalių interneto vartotojų.

Visą mėnesį lietuvaičiai reiškė savo simpatijas, internete balsuodami už mylimiausius ir labiausiai muzikiniame pasaulyje nusipelniusius atlikėjus. Be pagrindinių „Radiocentro apdovanojimų 2007” nominacijų tradiciškai buvo paskelbtos dar dvi nominacijų kategorijos – „Geriausia Lietuvos TOP 20 grupė“ ir „Už nuopelnus lietuviškai muzikai“.

RC svetainėje užregistruotos simpatijos ir specialiai 11-ajai apdovanojimų ceremonijai iš bronzos, vario ir plieno sukurtos statulėlės atiteko:

Geriausiai atlikėjai Violetai Riaubiškytei

Geriausiam atlikėjui Andriui Mamontovui

Geriausiam debiutui Rasai ir Jonui

Geriausiai alternatyvai Rasai ir Jonui

Geriausiai grupei „69 danguje“

Geriausiai dainai SEL „Parašyk man laišką iš Paryžiaus“

Geriausiam albumui SEL „Muzika“.

Geriausiai laidos „Lietuvos TOP 20“ grupei „Yva“

Apdovanojimas už nuopelnus lietuviškai muzikai buvo paskirtas Liuksemburgo radijui.

Geriausiam šokių muzikos kūriniui „RyRalio“ diskžokėjams

Be Lietuvos žvaigždžių renginyje „Radiocentro apdovanojimai 2007” pasirodymus surengė trys atlikėjai iš užsienio. Tai grupės „Activ“, „Banaroo“ ir populiari keturiolikmetė atlikėja Amy Diamond. Nei publika, nei įspūdingus šou surengę lietuvaičiai susišlavę ilgai lauktus apdovanojimus svečių iš užsienio pasirodymais ypatingai nesidomėjo ir po minutės kitos linksmybes tęsė vakarėlyje naktiniame klube.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją