Kaip sutiko Naujuosius ir ką mano apie daugybę darbo valandų bei jėgų pareikalavusį besibaigiantį turą, pasiteiravome paties akordeonisto Martyno Levickio ir kartu su juo scenoje pasirodančios žinomos britų smuikininkės ir vokalistės Lizzie Ball, - rašoma pranešime spaudai.

Tai jau ne pirmas kartas kuomet Lizzie Ball vieši ir koncertuoja Lietuvoje, tačiau šįkart jos viešnagė mūsų šalyje ypač ilga. Į Vilnių ruoštis Martyno Levickio koncertiniam turui „Cinema“ Lizzie atvyko dar gruodžio pradžioje, Lietuvoje ji pirmą kartą sutiko Kalėdas, o tik ką kartu su Martynu atšventė ir Naujuosius metus. Kaip sutikote Naujus metus?

Lizzie: Buvo fantastiška! Švęsti pradėjome iš anksto, dar gruodžio 30-ąją, su Martyno įkurto orkestro muzikantais. Man tai buvo reta proga daugiau pabendrauti su muzikantais, kuriuos aš taip myliu. Toliau demonstravau savo meilę kulinarijai ir paruošiau vegetarišką karį (šypsosi). Na, o 31-ąją Martynas mane pakvietė į nuostabų Jazzu koncertą. Buvau sužavėta jos dainų ir „unplugged“ aranžuočių. Tai buvo išties ypatingas būdas palydėti senuosius metus. Vėliau keliavome į vakarėlį pas artimus Martyno draugus, stebėjome fejerverkus ir valgėme skanų maistą (šypsosi).

Martynas: Naujųjų sutikimas man šiemet buvo visai kitoks nei įprasta. Pirmiausia todėl, kad pirmą kartą po 5 ar 6 metų pertraukos Naujuosius sutikau ne pats rengdamas vakarėlį, o svečiuose. Ir tai buvo fantastiška – neįtikėtinai skanus maistas, maloni kompanija ir žėrinčios Vilniaus padangės stebėjimas iš aukštai kabančio balkono. Ir šį kartą vakarėlis bent jau man nesitęsė iki paryčių, kuo labai džiaugiuosi, nes kitą rytą pabudau pailsėjęs ir su gera viltimi žvelgiantis į Naujuosius (juokiasi).

Tik ką pasibaigęs gruodis jums buvo ypač intensyvus. Pasiruošimas turo „Cinema“ koncertams bei 4 koncertai šalies arenose neabejotinai pareikalavo nemažai jėgų, tačiau sekmadienį jūsų laukia jau paskutinis turo koncertas Vilniaus „Siemens“ arenoje. Dėl to labiau liūdite ar džiaugiatės galėsiantys šiek tiek atsipūsti?


Lizzie: Nekantriai laukiu pasirodymo Vilniuje, tačiau kartu man labai liūdna, kad šis turas, kuris yra tikrai ryškus įvykis mano karjeroje, artėja prie pabaigos. Tikiuosi, kad mes dar turėsime progų tai pakartoti – koncertuoti kartu su Martynu ir „Mikroorkéstra“ yra neįkainojama ir nuostabi patirtis.

Martynas: Labai liūdžiu, nes man šis šou ypatingai artimas. Kūriau jį iš visos širdies ir pasitelkdamas visą savo fantaziją. Didžiuojuosi, kad aplinkui turiu nuostabiausią pasaulyje komandą, kuriančią „Cinema“ kartu su manimi. Tai vienas geriausių ir stipriausių mūsų projektų, rengtų didžiosiose arenose. Noriu, kad tai niekada nesibaigtų. Tiek su kitais muzikantais, tiek su Lizzie kalbame, kad su šia programa norėtume surengti pasaulinį turą. Kol kas tai tik mintys ir svajonės, bet, manau, mes bent jau pamėginsime tai įgyvendinti (šypsosi).

Turo koncertuose skamba gražiausia kino filmų muzika, virpinanti širdis publikai. Kuriam kūriniui skambant ar kurį kūrinį atliekant daugiausiai šiurpuliukų bėgioja jūsų kūnu? Kodėl?

Martynas: Apsiverkiau vieno koncerto metu grodamas muziką iš „Gladiatoriaus“, kito koncerto metu galėjo pasirodyti, kad verkiu grojant „Krikštatėvį“, tačiau tai buvo tik prakaito lašai, riedantys pro mano akies kraštą (šypsosi). Mano sielą labai veikia klausantis Lizzie atliekamo „Šindlerio sąrašo“.
Po kiekvieno koncerto ypač daug liaupsių sulaukia jūsų vokalas. Kartu su Lizzie scenoje atliekate du kūrinius – „Shallow“ ir „You Raise Me Up“. Martynai, kaip dėl to jaučiatės? Galbūt nuo šiol dainuojantį girdėsime dažniau?

Martynas: Šio klausimo bijojau (šypsosi). Tikrai neplanuoju nieko ypatingai drastiško savo muzikinės karjeros posūkiuose. Dainuoju nuo vaikystės, bet mano balsas niekada nebuvo tam „treniruojamas“. Dainavau ne viename chore, buvau jaunuolių grupės narys, kur ir dainavau, ir grojau akordeonu. Galiausiai akordeono mokytoja uždraudė dalyvauti grupės veikloje – su dideliu liūdesiu paklusau. Nuo to laiko praktiškai nedainavau. Bet, manau, Lizzie buvimas šalia ir jos vokaliniai gebėjimai bei talentas mane įkvėpia.

Lizzie, esate vienas iš vos kelių asmenų, su kuriais Martynas yra viešai dainavęs. Ką apie tai galvojate? Esate minėjusi, kad duetas su Martynu yra jūsų mėgstamiausia šou dalis...

Lizzie: Man iš tiesų labai patinka pasirodyti su Martynu ne tik kaip smuiko ir akordeono duetui. Dainavimas kartu mūsų ryšį scenoje perkelia į kitą lygmenį. Tai ypač gerai jaučiu, kai dainuojame „You Raise Me Up“, nes šio kūrinio tekstas labai tiksliai atliepia tai, kokia, mano nuomone, yra mūsų su Martynu draugystė. Kitaip tariant, nedažnai būna, kad scenoje galėtum dalintis abipuse pagarba, talentu, meile ir ryšiu – tuo, kas yra gyvenimas.

Ir grojate, ir dainuojate. Lizzie griežia smuiku, turi ir ypatingą vokalinį talentą. Po šio turo apie Martyną žmonės neabejotinai kalbės ne tik kaip apie akordeono virtuozą, bet ir gražaus balso savininką. Kas jums teikia didesnį malonumą – dainavimas ar grojimas?


Lizzie: Abu dalykai man vienodai patinka dėl skirtingų priežasčių. Smuikas visuomet buvo ir bus mano muzikinė sielos dalis, bet dainavimas man padeda per žodžius dar labiau sustiprinti ryšį su auditorija.

Martynas: Tai būtų tas pats kaip palyginti maistą ir vandenį – abu būtini, kad išgyventum (šypsosi).

Lizzie, jums teko keliauti į turus su tokiomis muzikos pasaulio žvaigždėmis kaip Ariana Grande, Michaelu Buble, Hugh Jackmanu ir kt. Kokia jūsų nuomonė apie „Cinema“ turą? Kaip jis atrodo pasauliniame kontekste?

Lizzie: Šis turas – pasaulinio lygio projektas. Kūrybinė komanda, kurioje be kitų yra Martynas ir Jurga, yra tokia pat neįtikėtina, kaip ir jų nuostabūs muzikos ir vizualiniai sprendimai. Nuoširdžiai tikiu, kad parodytas bet kur pasaulyje šio turo šou būtų taip pat puikiai kiekvieno sutiktas, kaip jis sutinkamas čia, Lietuvoje. Labai didžiuojuosi būdama šio muzikinio projekto dalimi.

Martynai, jau įvyko keturi turo „Cinema“ koncertai. Publika ir sužavėta, ir nustebinta akordeono skambesio, pažįstamų melodijų, tavo vokalo ir dueto su Lizzie Ball, vizualizacijų ir kitų techninių bei technologinių sprendimų. Kuo šis turas ypatingas pačiam? Koks jis įsirėš jūsų atmintyje?

Martynas: Tai yra geriausia, ką iki šiol esu sukūręs tokiame žanre. Kaip žinia, mano repertuaras yra platus ir esu grojęs įvairiausių koncertų, kuriuos galėčiau įrašyti į ta ypatingųjų sąrašą. Nuo „Wigmore Hall“, „Berlin Konzerthaus“ iki „Waldbuhne Berlin“, kur grojau 20 tūkst. žmonių. „Cinema“ išdidžiai puikuojasi tarp jų.

Paskutinis turo „Cinema“ koncertas vyks sekmadienį, sausio 5 d., Vilniaus „Siemens“ arenoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)