Kokie muzikos industrijos iššūkiai ir perspektyvos šių dienų kontekste? Ar šis verslas jau atsigavo po pandemijos ir kaip jį keičia Ukrainoje vykstantis karas? Tokia tema šiemet atidarys „What’s Next in Music?” konferenciją, rašoma pranešime spaudai. Taip pat bus kalbama apie bilietų pardavimo tendencijas ir „cancel” mygtuką scenoje: kokia yra muzikanto bei jo vadybos atsakomybė, boikotuojant koncertą, ar tai yra nuoširdu, ar išskaičiuota?

Danielis Antalas iš Nyderlandų pristatys naują projektą, skirtą padidinti didžiosiose muzikos perklausų platformose algoritmų siūlomą vietinės muzikos kiekį.

Kanadietis Marcas Brownas – byta.com įkūrėjas, dirbęs su didžiausiomis leidybinėmis kompanijomis, puokšte indie muzikos šviesulių ir tokiomis legendomis, kaip Tomas Waitsas ar Yoko Ono, papasakos, kokios savireklamos strategijos reikia menininkui.

Tarp svajonių ir realybės diskusijos dalyvius ves vizionierius, kūrybos technologas, lektorius Glebas Divovas. Jo tema – NFT, Metaverse ir AI muzikantams.

Antrąją konferencijos dieną Lenkijos žiniasklaidos ryklys, leidinio „Polytika“ ir platformos beehype redaktorius Mariusz Herma papasakos, kaip patys atlikėjai gali padėti užsienio žurnalistams sužinoti apie juos. O Michelle Stoddart iš Jungtinės Karalystės kalbės apie filmų, reklamų, kino treilerių muzikos licencijavimą.

Muzikos agentai – ko iš jų tikėtis? Apie tai konferencijoje diskutuos Berlyno ir kitų didmiesčių scenas atlikėjams iš Rytų Europos atverianti Natasha Padabed, viena iš Pasaulio nepriklausomų muzikos agentų asociacijos įkūrėjų Juliana Volož bei Centrinės ir Rytų Europos muziką Nyderlandams pristatantis Koenas ter Heegde.

Vėliau lauks atviras ir jautrus pokalbis su didžiausio Ukrainos festivalio „Atlas“ vienu iš organizatorių Vladu Yaremchuku. Dar 2021-aisiais šiame festivalyje apsilankė 600 tūkstančių žmonių. Kilus karui viskas apsivertė aukštyn kojomis: festivalio organizatoriai dabar imasi įvairių pagalbos iniciatyvų, rengia tarptautinius televizinius paramos maratonus.

Festivalių temą pratęs Slovėnijos sostinėje vykstančio muzikos atradimų ir konferencijų festivalio „MENT Ljubljana“ meno vadovas Andražas Kajzeris, kuris papasakos apie 2023 m. jų planuojamą bendrą Baltijos šalių scenos „Baltic focus” pristatymą. Taip pat diskusijoje dalyvaus Estijos „Tallinn Music Week“ muzikinės dalies konsultantas Romanas Demčenko, Nyderlandų festivalio „Eurosonic Noorderslag“ atstovė Lisa Schoemaker ir garsiojo vengrų „Sziget“ festivalio ilgametis programų sudarytojas Markas Bona.

Konferenciją užbaigs Londone garso dizaino mokslus baigusi kompozitorė ir performerė Aistė Noreikaitė, kurios projektas „Experience Helm“, skirtas įsiklausyti į žmogaus minčių aktyvumą ir smegenų veiklos įtaką muzikai, buvo aprašomas pasaulio žiniasklaidoje. A. Noreikaitė papasakos, kas yra duomenų sonifikacija ir kokių techninių sprendimų reikia, norint atlikti muziką savo mintimis.

Praėjusiais metais konferencijos organizatoriai dėl pandemijos sąlygų turėjo riboti dalyvių skaičių, todėl visos diskusijos buvo transliuojamos internetu. Šiemet daugelio transliacijų atsisakyta, nes pagaliau yra džiugi galimybė bendrauti gyvai. Konferencijos paskaitos vyks nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Jos – nemokamos, bet būtina išankstinė registracija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją