Kas yra „queer“

„Taip paprastai paaiškinti, kas yra „queer“, yra beveik neįmanoma“, – pranešime spaudai teigia Alen Chicco. Kaip sako atlikėjas, daugelis žmonių „queer“ vis dar sieja tik su LGBTQ+ žmonėmis, tačiau šiais laikais šis terminas įgauna visai kitą formą. Jis greičiau sujungia žmones, kurie paprasčiausiai netapatina savęs su visuomenėje vyraujančiomis normomis bei stereotipais. Ir tie stereotipai nebūtinai turi būti susiję su tavo lytimi“, – pasakoja atlikėjas.

„Queer“ yra apie savęs nevaržymą, laisvę, kūrybiškumą ir drąsą pripažinti, jog mąstai ar elgiesi kitaip, nei visi. Juk šios vertybės neturi nieko bendra su tavo biologine ar socialine lytimi. Aš tikiu, kad „queer“ filosofija nėra skirta tik LGBTQ+ bendruomenės žmonėms. Todėl su Lietuvos „drag“ karalienėmis išėjome į Vilniaus gatves nešinos pozityvių „queer“ žinučių tam, kad žmonės atrastų minčių, kurių jie nežinojo, kad jiems reikia“, – sako Alen Chicco.

„Queer“ kūrėjai su pozityviomis žinutėmis Vilniaus gatvėse:

Tai – daugiau nei koncertas. Tai – muzikinis šou

Atlikėjas teigia, jog artėjantis pasirodymas Vilniaus Lofto Terasoje bus daug daugiau, nei eilinis gyvo garso koncertas. „Aš nebenoriu kurti tiesiog muzikos – aš noriu kurti šou. Tai yra mano stichija, kurioje jaučiuosi geriausiai“, – dalinasi Alen Chicco.

Atlikėjas kiekvieną kartą scenoje jungia ryškiausius pop muzikos, „drag“ kultūros, miuziklo ir performanco elementus, tad „Ultimate Queer Show“ nebus išimtis – laukia šokiai, muzika, spalvos, transformatyvūs įvaizdžiai ir charizma trykštantys pasirodymai.

Atlikėjas atskleidžia, jog renginio metu jis atliks ne tik savo kūrybos kūrinius, bet ir kitų „queer“ muzikos atstovų, tokių kaip Lady Gaga, Troye Sivan, Shopie ar Sam Smith, dainas. „Manau, kad Lietuvoje yra labai daug žmonių, kurie klauso ir žavisi „queer“ kūrėjų muzika patys to nesuvokdami. Aš savo renginiu noriu juos supažindinti ir padėti atrasti dar daugiau“, – sako atlikėjas.

Lietuvoje dar nematyta premjera

Renginio metu Alen Chicco pristatys ir savo naują, dar niekur negirdėtą, muzikinį kūrinį. Jis bus tikrai išskirtinis – tai pirmoji „drag“ karalienių daina Lietuvoje.

„Karantino metu man kilo idėja sukurti „drag“ stiliaus dainą kartu su Lietuvos „drag“ karalienėmis. Tai didelis iššūkis tiek man, tiek joms – nei viena jų nėra profesionali dainininkė, tad teko nemažai laiko praleisti įrašų studijoje ir daug dirbti tam, kad turėtumėm rezultatą, kuriuo dabar labai džiaugiamės. Nekantraujam, kol jį išgirs visa Lietuva. Tai tikrai bus ypatingas įvykis, kuriam visos ilgai ruošiamės“, – dalinasi Alen Chicco.

Alen Chicco „Ultimate Queer Show“ jau rugpjūčio 1 d. 19:30 val. Lofto Terasoje, Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)