Tai – „Gyvosios Žemės“ koncertai, kuriuose skambėsiančios melodijos turėtų įsukti pasaulinį judėjimą klimato krizei spręsti.

24 valandas Niujorke ir Londone, Tokijuje ir Šanchajuje, Johanesburge (PAR) ir Rio de Žaneire, Sidnėjuje ir Hamburge vyksiantys koncertai bus transliuojami per televiziją, radiją ir internetu per pokalbių bendruomenės MSN tinklalapį.

Prie judėjimo už žaliąją ir žydrąją planetą prisijungė tokie atlikėjai kaip Stingas su grupe „Police“, Alicija Keys, „Linkin Park“ ar Ludacris.

Arčiausiai Lietuvos – Londone ir Hamburge – spindės ištisas populiariosios muzikos žvaigždynas: ten prie mikrofonų stos „Beastie Boys“, Madonna, „Red Hot Chili Peppers“, „Metallica“, „Pussy Cat Dolls“, Katie Melua, Snoop Dogg ir daugybė kitų.

Oficialiame judėjimo tinklalapyje pateikiamas laikmatis, skaičiuojantis likusias valandas iki koncerto pradžios. Vienas iš akcijos organizatorių yra buvęs kandidatas į JAV prezidentus Alas Gore`as, aktyvus kovotojas prieš kintančią Žemės atmosferą.

Tiesa, britų „The Guardian“ rašoma, kad klimato kaitos problemą iš sausų duomenų iš politinių diskusijų plotmės perkeliant į linksmybių, seksualumo bei mados erdvę yra atitolstama nuo siekiamo tikslo – dėmesį atkreipti pavyks, tačiau žmonijos iššūkis bus neteisingai suprastas.

Lrt.lt duomenimis, Lietuvos turizmo agentūros išvykų į šiuos koncertus nerengia. Pavyzdžiui, bilietas į koncertą Vokietijoje, Hamburge, kainuoja apie 50 eurų (150 Lt).