„Šiame kūrinyje pasakoju apie labai tamsų laikotarpį savo gyvenime, kai bijojau pats savęs ir viskas atrodė neįveikiama bei nepasiekiama. Tuo metu turėjau labai žemą savivertę, o aplink nebuvo žmonių, kurie galėtų man padėti ar pasakyti, kad viskas bus gerai. Kaip tik buvo priešingai – daugelis artimo rato žmonių kartojo, jog mano gyvenimo sprendimai yra netinkami“, – pranešime spaudai apie savarankiško gyvenimo pradžią, kai jam buvo devyniolika metų, kalba RPTLE.

Jis prisipažįsta, kad jauno žmogaus palaikymas ir nukreipimas teisinga linkme visada labai svarbus. Tačiau pasitaiko momentų, kai žmonės esantys šalia neturi tam laiko, kad atrastų laiko gilintis į dar tik savo kelio ieškančio žmogaus pasirinkimus.

„Vaikystėje labai dažnai teko matyti žmones nepritekliuje bei sunkiose gyvenimo situacijose, todėl ir nusprendžiau savo tamsias mintis pavadinti „šešėliais“. Tai tapo savotišku žaidimu vaikui, kuris buvo apsuptas suaugusiųjų problemomis. Nors dabar tokių šešėlių atsiranda vis rečiau, tačiau jie karts nuo karto išlenda, ypač jei tai susiję su karjera ar asmeniniu gyvenimu. Pavyzdžiui, kildamas muzikinės karjeros laiptais, aš vis dar jaučiuosi nenusipelnęs to, ką pats pasiekiu“, – atvirauja premjeros autorius.

Anot jo, tokie šešėliai yra neišvengiama buvimo žmogumi dalis. Kiekvienas gyvenime turi tamsių etapų, kurie anksčiau ar vėliau praeina. Būtent tai jis pažymi ir naujausiame kūrinyje: net jei pats tuo netiki, kažkada viskas išsisprendžia ir gyvenimas atrodo tarsi dangus po ilgos audros – giedras ir ramus. Tai itin svarbu suprasti visiems, kurių problemos jiems atrodo per didelės, jie jaučiasi vieniši ir nebemato gyvenimo prasmės.

„Džiaugiuosi, kad nuo tada, kai radau vidinę ramybę ir supratau, jog tik aš sprendžiu, kaip jaučiuosi ir kaip reaguoju į tai, kas nutinka aplink mane – galiu nors ir kalnus nuversti“, – pasakoja kūrėjas. Jis džiaugiasi, kad dabar jo aplinkoje yra daug nuostabių bei įkvepiančių žmonių. Ir kiekvienas aplink save turėtų susikurti tokią aplinką, kokiu pats norėtų būti.

Šiuo metu RPTLE ne tik įrašinėja naujas dainas, bet ir į kiekvieną kūrinį stengiasi įdėti kuo daugiau savito braižo. Šįkart premjeros „Šešėliai“ garso takelyje jis panaudojo skambančių varpų motyvą.

„Simboliai turi labai daug vietos mano muzikoje. Visada žavėjausi, kaip vienas žodis, garsas ar paveikslėlis gali perduoti tiek daug informacijos ir sužadinti emocijas. Nors mano visi kūriniai tarsi jausmo nuotraukos iš tam tikrų etapų mano gyvenime, džiaugiuosi, kad vis daugiau klausytojų jau iš pirmųjų akordų atpažįsta mano braižą“, – emocijų neslepia RPTLE.

Jis atskleidžia, kad karantinas neišmušė jo iš rikiuotės, o kaip tik atvėrė daugiau galimybių kurti. Pasak dainų tekstų ir muzikos kūrėjo, dabar yra pats geriausias metas kurti ir ieškoti kažko naujo, nes pasaulis juda daug lėčiau nei prieš porą mėnesių.

„Jaučiuosi lyg filme apie katastrofas ir tai priverčia mąstyti apie muziką truputį kitaip. Paskutiniu metu gyvename labai keistoje aplinkoje, kai už lango šviečia saulė, o mes sėdime namuose. Išėję trumpam į lauką nebendraujame su žmonėmis, nespaudžiame rankų, neapsikabiname ir nesibučiuojame“, – mąsto atlikėjas.

Jis mano, kad jei karantinas užsitęs dar ilgiau, visi pajus rutiną ir tai turės kažkokį poveikį kiekvieno žmogaus gyvenimui. Tačiau jis tikisi, kad tas poveikis bus pozityvus ir vedantis prie neatrastų galimybių.

Šiuo metu RPTLE turi paruošęs kelis naujus kūrinius, kuriuos planuoja išleisti artimiausiu metu. Tai gali tapti pirmojo albumo pagrindu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)