Nuotraukų konkursas, kurį surengė „Kaunas Jazz“ organizatoriai ir festivalio mecenatas „Kraft Foods Lietuva“, buvo pirmasis „Kaunas Jazz“ istorijoje. „Dešimtį metų remiame džiazą ir matome, kaip jis kasmet keičiasi, todėl nusprendėme šiemet įamžinti džiazo akimirkas. Malonu, kad pirmasis bandymas pavyko – tai rodo ir puikūs autorių darbai“, – apie konkursą pasakojo Rasa Bagdonienė, „Kraft Foods Lietuva“ ryšių su visuomene vadovė Baltijos regionui.

Fotografijų konkurso metu džiazuoti fotografuodami galėjo visi, turintys rankose fotoaparatą, – kauniečiai, miesto svečiai, profesionalūs fotografai, mėgėjai. Konkurso dalyvių darbus vertino laureatus rinko speciali komisija, kurią sudarė fotomenininkas Vytautas Suslavičius, Lietuvos spaudos fotografų klubo prezidentas Jonas Staselis, kino ir foto meno kritikas Skirmantas Valiulis, „Kaunas Jazz“ meno vadovas Jonas Jučas ir „Kraft Foods Lietuva“ atstovė Rasa Bagdonienė.

Konkurse dalyvavo daugiau kaip 140 profesionalių fotografų ir fotografijos mėgėjų. Pirmąją vietą ir 3 000 Lt piniginį prizą už fotografijų ciklą „Džiazas eina per miestą“ laimėjo daugelyje Lietuvos ir tarptautinių fotografijos parodų apdovanojimus pelnęs vilnietis fotografas Ramūnas Danisevičius. Fotografas pripažino, kad pasiekti norimą tikslą – atspindėti džiazo dvasią – buvo nelengva. „Teko net rizikuoti – du kartus fotografavau tą pačią juostelę. Taip galima sugadinti juostą, tačiau pasisekė ir pavyko puiki kompozicija“, – pasakojo R. Danisevičius.

Antroji vieta ir 2 000 Lt prizas atiteko vilniečiui fotografui Ramūnui Krupauskui. Trečiąsias vietas ir po 1000 Lt pelnė fotografijos mėgėjai – kaunietis Edvinas Klimas už koncertų sinagogoje ir Vytauto bažnyčioje nuotraukas bei vilnietis Darius Jurevičius už darbą „Kaimynystė“. Komisija savo iniciatyva skyrė paskatinamąjį 500 Lt prizą Ruslanui Baranauskui iš Vilniaus, taip įvertindama jo kūrybinius ieškojimus koliaže „Improvizacija“.

Geriausi dešimties konkurso autorių darbai eksponuojami Kauno muzikiniame klube „Combo“ surengtoje parodoje „Džiazas ir miestas“. Vėliau Kauno džiazo dvasia galės gėrėtis ir kitų Lietuvos miestų gyventojai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją