Eteryje – 30 metų

Sakoma, kad Pete Tong asmeninė istorija yra glaudžiai persipynusi su acid house ir elektroninės muzikos istorija. Ne veltui – apie margą didžėjaus gyvenimą ir pasiekimus galima parašyti ne vieną vadovėlį, ir vis tiek bus negana.

Jei reikėtų rinkti labiausiai atpažįstamą balsą tarp pasaulio didžėjų, dėl pirmosios pozicijos su John Digweed varžytųsi Pete Tong, nuo 1981 metų nuolat girdimas „BBC Radio 1“ bangomis. Į Vilnių atvykstanti legenda – ir kultinės radijo laidos „Essential Mix“, kuriai siekia sugroti visi iki vieno pasaulio didžėjai ir prodiuseriai, vedėjas.

Būtent Pete Tong suteikta radijo platforma padėjo išgarsėti tokioms megažvaigždėms kaip Deadmau5, Eric Prydz ar „Swedish House Mafia“.

Nutaręs neapsiriboti Europa, praėjusių metų pabaigoje Pete Tong užkūrė radijo laidą, skirtą Amerikai. Tai – „Evolution“, girdima „I Heart Radio“ bangomis.

Ibizai – nauja renginių serija

Pete Tong ne veltui vadinamas vienu labiausiai užimtų žmonių klubinėje industrijoje. „Exit Vilnius“ svečias spėja ne tik globoti kitus atlikėjus, organizuoti klubinius renginius, vadovauti įrašų kompanijai, suktis studijoje, bet ir groti klubuose bei festivaliuose.

„All Gone Pete Tong“ – šiuo ženklu pažymėtuose vakarėliuose tiek Europoje, tiek Amerikoje groja ne tik pats kaltininkas, bet ir būriai garsiausių planetos didžėjų.

Tiesa, artėjančiam Ibizos vasaros sezonui Pete Tong sukūrė naują renginių seriją „Le Grand Bazaar“. Klubinis turgus reziduos prabangioje „Ushuaia Ibiza Beach Hotel“ scenoje. Jau žinomi ir pirmieji serijos svečiai – Carl Cox ir Fatboy Slim.

Ar Pete Tong savo vasariškų hitų paletę išbandys „Exit Vilnius“ šokių aikštelėje? Abejoti neverta, atsakymas – taip.

Pete Tong – Wardance:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)