Antradienio vakarą „Neringos“ restorane Vilniuje susitiko roko grupės „Antis“ originalios sudėties muzikantai, leidėjai ir gerbėjai. Renginyje dalyvavo „Anties“ nariai Algirdas Kaušpėdas, Arūnas Blūšius, Vaclovas Augustinas, Gintautas Rakauskas, Petras Ubartas (Sniegius) ir Linas Būda. Muzikantai prisiminė šmaikščias istorijas, kaip albumo įrašus jie finansavo traukiniu kontrabanda į Varšuvą nusigabenę ir pardavę televizorių „Tauras“. Taip pat jie buvo girdėję, kad lenkai vertina žarnas, tad apsirūpino ir šia produkcija, kurią realizavo turguje.

Iš viso albumo įrašai užtruko 10 dienų ir, pasak muzikantų, jiems pirmą kartą teko įrašinėti albumą su prodiuseriu. Tai buvo Walteris Chelstowskis. Tai pakeitė muzikantų supratimą apie darbą studijoje, tačiau „nuvykome ten žinodami, ko norime ir tai, turbūt, jaučiasi albume“.

Grupės „Antis“ koncerto akimirkos – galerijoje:

Buvęs „Anties“ vadybininkas ir leidybos įmonės „Zona“ vadovas Dovydas Bluvšteinas džiaugėsi, kad po 35 metų grąžinama skola ir albumas „Ša!“ pagaliau išleidžiamas vinilo formatu. Dovydas Bluvšteinas pasako, dėl to, kad „Anties“ albumas buvo įrašytas Varšuvoje, Lenkijoje, jį išleisti atsisakė įrašų kompanija „Melodija“, taigi albumas buvo leidžiamas tik ribotu tiražu kaip demo kasetė. Naujame leidinyje, kurį kartu išleido muzikos kompanijos „Zona“ ir M.P.3, taip pat atkartotas originalus ant demo kasetės buvęs albumo dizainas.

Vinilo plokštelės „Ša!“ pristatyme dalyvavęs muzikologas Darius Užkuraitis prisipažino, kad yra ankstyvosios „pankėziškos“ „Anties“ kūrybos gerbėjas ir sveikino grupe su nauja plokštele. „„Anties“ genialumas, kad galėjo prieš 35 metus kurti tokius dainų tekstus, kurie yra aktualūs ir šiandien“, – įsitikinęs Darius Užkuraitis.

Muzikologas priminė, kad albumo pasirodymo metais, 1988-asiais, „Antis“ buvo išrinkta geriausia Lietuvos grupė. Anot jo, prie to prisidėjo „Ša!“, esminis „Anties“ albumas, kuriame yra ir lyriškų, ir pankiškų grupės dainų, taigi visi grupės gerbėjai liks patenkinti perleista plokštele.

„Nėra abejonių, kad visos dainos puikios, o bent 80 proc. albumo kūrinių patektų į geriausių grupės dainių rinkinį“, – kalbėjo Darius Užkuraitis. Muzikos gerbėjai šiame albume ras puikiai pažįstamas dainas „Ko tu stovi?“, „Tremtis“, „Kontrolierė“, „Pokštas“, „Mafija“, „Krantas“ ir kitus kūrinius.

Vinilo plokštelę „Ša!“ bus galima įsigyti Vilniaus knygų mugės „Muzikos salėje“, kuri vyks vasario 23-26 dieną, o vėliau muzikos įrašų parduotuvėje buymusic.lt. Šį šeštadienį, 17 val., „Muzikos salėje“ vyks pokalbis su grupės „Antis“ lyderiu Algirdu Kaušpėdu.

Muzikos agentūra M.P.3 „Muzikos salės“ lankytojams šiais metais paruošė ir dar vieną naujieną. „Knygų mugėje“ taip pat pirmiesiems bus galima įsigyti vinilo formatu išleidžiamą grupės „Lemon Joy“ albumą „Super“, taip pat kitas neseniai pasirodžiusias plokšteles „Atika“ – „Himnai ir vėliavos“, „Bix“ – „Berln ’89 (Extended)“ ir kitus lietuviškus muzikos leidinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)