Dvylikos metų pradėjo repuoti

- Kada tu atvažiavai į Londoną? Kada pradėjai repuoti (kiek pamenu, dar vaikas)? Kada pradėjai intensyviau repuoti?

- Kai man buvo aštuoneri metai, atvažiavau į Londoną. Dvylikos metų pradėjau repuoti. Intensyviau pradėjau repuoti ir kurti muziką prieš tris metus. Nuo tų dvylikos metų turiu labai daug neišleistų dainų, kurios yra labai senos. Turiu visą kūrybos sąrašą nuo tų senų laikų.

- Ar tu galvoji ateityje visa tai kažkur panaudoti? Ar tu ketini išleisti albumą? Ar planuoji labiau naujas dainas panaudoti ir ne visas išleisti, kurias sukūrei?

- Manau, tas dainas aš kažkada panaudosiu albume kaip papildomas dainas. Ne visas iš karto, nes jų yra daug. Bet porą dainų panaudosiu kaip papildomas nuo tų senų laikų.

- Bet tu EP albumą jau esi išleidęs?

- Taip, EP albumą jau esu išleidęs. Dirbu ties savo antruoju EP albumu, kuris vadinsis „Londono lietuvis 2”.

Jokios Žemės traukos

- Grįžkime prie tavo naujos dainos „Zero Gravity”. Kaip vyko naujojo vaizdo klipo kūrimo procesas? Kodėl būtent tokį vaizdo klipą pasirinkai? Jame daug ugnies, dūmų, mergina, du vaikinai, o pavadinimas reiškia “jokios Žemės traukos”.

- Gali dainos pavadinime panaudoti vieną žodį, taip būtų paprasčiau. Bet „Zero Gravity” yra įdomiau. Kai įrašinėjome šitą dainą studijoje, jautėme, kad ji yra kaip iš kito pasaulio. Tarsi būtum mėnulyje ir nebūtų jokios Žemės traukos. Ir yra toks atmosferinis „beat’o jausmas”. Pajautėme, kad yra toks instrumentalas, tarsi iš kosmoso.

Pats vaizdo klipas buvo kuriamas pagal sukurtus, parašytus žodžius šioje dainoje (lyriką). Mes jaučiame, kad pati daina yra labai stipri. Bet klipas vos ne pastiprina tą dainą. Daug ugnies reiškia - švęskite. Tai kaip vakarėlis. Pagaliau, kuo daina labiau grojo, užsidegė garso kolonėlės. Aš ir reperis Kilo Tips kalbame apie merginas. Kaip mes linksminamės. Šitos dainos instrumentalas duoda tokį „vibe’ą”, kad tu nori pasilinksminti. Mes rašėme žodžius pagal instrumentalą. Kalbame apie tai, kaip mes švenčiame, merginas ir kitus dalykus.

Aš iš tikrųjų turėjau namų studiją (pats save įrašinėjau). Bet aš dabar perėjau į kitą, profesionalią studiją. Ir tos kolonėlės nors pakankamai geros, pagalvojau, kad reikia jas ir sudeginti.

- Iš tikrųjų degini jas, ar tai yra tik vaizdo efektas?

- Mes iš tikrųjų ir sudeginome jas. Seniai buvo pirktos. Dainoje yra žodžiai, kad kolonėlės pavirsta į ugnis ir tu negali jų užgesinti. Tie dūmai buvo ta proga, kad yra pirmas normalus klipas. Nes aš dažniausiai išleidžiu dainas taip - jos būna be klipų. Bet tas dažnas išleidimas leidžia dažnai parodyti daugiau muzikos žmonėms. Nes klipai daug laiko užtrunka, ir labai daug reikia laiko organizuotis. Tai su režisierium, kuris filmuos klipą, tai su vietomis, vizija ir istorija. Tad mano mintis buvo ta, kad laikas parodyti žmonėms pirmąjį profesionalų vaizdo klipą. Taigi visi trys Londono lietuviai -aš, Kilo Tips (jis praėjusią vasarą darė turą su žinomu reperiu Lietuvoje Pushaz) ir režisierius Ed Stah (jo slapyvardis: 51301), kuris tai filmavo, padarėme šį projektą.

Pirmasis profesionalus vaizdo klipas

- Tomai, sakai, kad dainą su vaizdo klipu padaryti užtrunka daug laiko. Kiek tau užtruko padaryti šią naują dainą?

-Aš nesakyčiau, kad tai daug užtrunka. Labiau pasakyčiau, kad reikia daug susiorganizuoti. Reikia susirasti vietą ir t.t. Tiesa, pats filmavimas užtruko gana ilgai - filmavome apie 10-12 valandų. Filmavimas prasidėjo studijoje, nes dainoje yra žodžiai „Gali mus rasti studijoje”. Tada mes važiavome į kitą vietą, kur yra baltas ir juodas ekranas. O tada važiavome į dar vieną vietą, kur deginome kolonėles.

Džiaugiuosi, kad nauja mano daina „Zero Gravity” youtube surinko daugiausiai peržiūrų iš visų kitų mano kūrinių. Labai geri atsiliepimai, atsirado daug naujų sekėjų. Esame labai laimingi, kad peržiūros stipriai kyla.

Lietuviškas bučkis ir naujas melodingas požiūris į repą

- Daina yra angliška, bet vienoje vietoje žaismingai yra įterptas lietuviškas žodis „give me bučkis” („duok man bučkį”). Manau, gražus sumanymas. Ar specialiai buvo įterptas vienas lietuviškas žodis?

- Taip, nes mes esame Londono lietuviai, kurie gyvenam čia ilgą laiką. Taip jau gaunasi, kad kuriame muziką angliškai. Vis dėlto kartais parodome savo lietuvišką kraują. Norime parodyti tai, kad esame tikri lietuviai. Manau, kad šis sumanymas labai gerai gavosi. Rašėme žodžius kartu su Kilo Tips. Aš parašiau pusę dainos versijos ir priedainio, jis kitą pusę dainos versijos ir priedainio, kur jis repuoja.

- Nauja daina yra melodinga. Ne visai tipiška repui muzika. Labai gražiai gavosi. Ne visi reperiai pasirenka tokią melodingą muziką. Dažnai repe girdisi „kalimas”, kapotas ritmas. O tavo dainoje „Zero Gravity” to nėra.

- Man atrodo, kad ši daina tai leido dėl savo instrumentalo ir žodžių prasmės. Juk reperiai labai priklausomi nuo instrumentalo (jaunatviškai jis yra vadinamas „beat’u”). Manau, kad repo kūriniuose melodija privalo būti. Senesniais laikais reperiai nenaudojo daug melodijos. Viskas buvo, kaip ir sakei, toks „kalimas”. Manau, kad dėl dainos pavadinimo ir prasmės privalėjome įdėti melodijos. Tai puikiai „sulipdė” dainą ir padarė ją įdomesnę. Daina lengviau klausoma ne tik jaunimo, bet ir vyresnių žmonių. Melodingos repo dainos yra įdomesnės ir labiau jauti, ką atlikėjas nori pasakyti. Be to, tai švelniau klausosi. Ne visas repas turi būti piktas, kad kažkas bloga daro. O melodingą repo dainą klausydamas, geriau jautiesi. Šitą dainą gali klausyti visur: klube, važiuodamas automobiliu, prie jūros. Melodija duoda universalumo, leidžia klausyti bet kada, prideda privalumų, kaip daina skamba. Jeigu būtų vien „kalimas”, gal prisėdęs su draugais prie jūros jos neklausytum. Juk tai neduoda švelnumo, o jūs galbūt norėsite kažko švelniau. Melodingas repas suteikia švelnumo ir gana gerai leidžia jaustis.

Koncertavo su Jovani viename iš didžiausių klubų Europoje

- Po tavo dainos apie boksininką Eimantą Stanionį sukūrimo praėjo nedaug laiko. Kaip viską spėji, juk dar dirbi ir kitus darbus. Ar spėji pailsėti? Ar tau muzika yra poilsis?

- Man muzika yra poilsis. Po dainos „Champ” išleidimo apie pasaulio čempioną boksininką Eimantą Stanionį, dar koncertavau su Jovani. Šįkart koncertas buvo „Studio 338” lofte, o tai yra vieta vieanme iš žinomiausių klubų Anglijoje. Labai gerai sekėsi, labai gerai priėmė publika. Ruošiuosi grįžti į Lietuvą liepos gale dviem savaitėm. Esu pasiruošęs naujiems koncertų pasiūlymams. Pabandysiu užlipti ant scenos.

- Tu sakei, kad naujoji daina „Zero Gravity” yra sukurta, kad žmonės jaustųsi gerai, ir motyvacinė. Ką tu turėjai omenyje, kodėl motyvacinė?

- Motyvacinė ta prasme, kad ją galima ir kieme klausyti. Ji priverčia linguoti galvą. Ji gali būti naudojama kaip motyvacinė daina, jeigu tu sportuoji. Tai yra gerų jausmų daina. Tai nėra toks repas, kuriame kalbame, kad žudome kažkokius žmones ar pardavinėjame narkotikus. Dainą kūriau pagal instrumentalą. Juk tai yra kaip drobė, ant kurios pieši savo istoriją, kokią tu nori. Be to, specialiai šiam vaizdo klipui atsivežėme šokėją Editą Puodžiūnaitę iš Lietuvos.