Daina išsiskiria ne tik pačiam atlikėjui nauju upbeat, klubinės šokių muzikos skambesiu, tačiau ir ryškiausių Lietuvos drag karalienių – Vandos, Umiko ir Auros debiutu. Atlikėjas teigia, kad tai pirmasis drag stiliaus kūrinys Lietuvoje, rašoma pranešime spaudai.

Kūrinio idėja atlikėjui kilo pavasarį, karantino metu ir, kaip pats atlikėjas sako, būtent šiuo metu jis suprato, kad „Lietuvai labai reikia patriotinės drag dainos“.

Nors pats artistas atvirai ir drąsiai kalba lgbtq+, drag kultūros ir panašiomis temomis, Lietuvos pop muzikos pasaulyje tai nėra dažnas reiškinys. Atlikėjas svarsto, jog, matyt, didžiąją dalį Lietuvos prodiuserių ar kitų garsenybių, vis dar kausto baimė ar įvairūs stereotipai, trukdantys pasisakyti šiomis temomis.

Nepaisant to, atlikėjui neprarandant vilties ir savo Instagram paskyroje pasidalijus, jog ieško drąsaus ir iššūkių nebijančio prodiuserio, kuris nepabijotų prisidėti prie pirmojo drag kultūrai atstovaujančio kūrinio Lietuvoje kūrimo, su juo susiekė ir savo bendradarbiavimą pasiūlė itin talentingas ir perspektyvus prodiuseris Markas Bogdanovas, nepabijojęs kartu sulaužyti nusistovėjusius lietuvių popmuzikos stereotipus ir sukurti kol kas analogų Lietuvoje neturintį bendrą kūrinį.

„Lithuanian Queen“ taip pat tampa debiutu ir trims ryškiausioms Lietuvos drag karalienėms, Lietuvos drag šou „Balaganza“ žvaigždėms – Vandai, Aurai ir Umiko: „ …kartu su manimi šį kartą į kovą stojo ir kaip naujausios Lietuvos pop atlikėjos debiutuoja mano sesės Vanda, Aura ir Umiko. Ačiū kad esat ir nešat šviesą, ir taip nuostabiai įkūnijat kiekvieną iš Lietuvos trispalvės spalvų!“

Taip pat Alen Chicco savo socialiniuose tinkluose rašo: „Lithuanian Queen“ – himnas tavo viduje esančiai karalienei, kuri nori išsilaisvinti ir keisti pasaulį, keisti supratimą, naikinti stereotipus. O kas tai daro geriausiai? Beabejo drag karalienės!“.

Kiekviena kūrinyje debiutuojanti karalienė pasakoja vis kitą savo unikalią istoriją. Dalinasi patyrimais, kuriuos joms teko pereiti tam, jog išdrįstų pasirodyti viešai, bei skleidžia žinią, kad kiekviena drag karalienė, nesvarbu kur ji bebūtų, yra didžiausias drąsos ir pasipriešinimo simbolis.

Naujoji Alen Chicco daina – tai istorija, įkvėpta legendinio filmo „Čarlio angelai“, tik čia angelais tampa Lietuvos drag karalienės, o Charlie įkūnija pats Alen Chicco. Patyčios, homofobija, įžeidimai – kūrinyje yra personifikuojamos ir virsta antagonistu, kuris įvardijamas kaip Homas Fobas.

Dainos meninis apipavidalinimas yra sukurtas su talentingais jaunosios kartos menininkais – stilistu ir dizaineriu Justu Vonžodu, fotografe Kristina Gulbinaite ir dizainere bei stiliste Katrina Knizikevičiūte Bajoras.

Pats atlikėjas šį kūrinį skiria visiems žmonėms norintiems atrasti savyje tą jėgą, kuri padeda išsilaisvinti iš savo fobijų skatindama gyventi smarkiai, ryškiai ir pagal save, bei nepaisyti neigiamos aplinkinių nuomonės.

Kūrinio premjera:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)