Vieni garsiausių scenos profesionalų tikino savęs ypatingai nevaržantys ir didelių saugos reikalavimų savo balsui – svarbiausiam gyvenimo ir pragyvenimo komponentui – nekeliantys. J. Gedmintaitė prisipažino kalorijų neskaičiuojanti ir valganti viską, ko širdis geidžia, nes dainuojant svoris nuolat kinta.

„Galiu lengvai numesti ir priaugti kelis kilogramus. Tai natūralu, nes dainuodama sueikvoju labai daug energijos. Dainuodama „Žydėje“ numečiau 8 kilogramus , - pasakojo pasakiško balso savininkė. – Žinoma, ai nėra sveika organizmui, bet be dainavimo savo gyvenimo neįsivaizduoju”.

Kasdien savęs ypatingai neribojanti solistė pabrėžė, kad vakare prieš spektaklį ir spektaklio dieną ji vengia keleto maisto produktų, kurie gali „apvelti“ balso stygas ir taip pakenkti jos balsui. „Prieš spektaklį nevalgau šokolado, riešutų, vynuogių, grietinėlės. Taip pat nepatartina valgyti nieko sūraus ir džiovinančio gerklę“, - aiškino J. Gedmintaitė.

Sodraus balso savininkas D. Stumbras užsiminė ypatingo dėmesio balsui neskiriantis, tačiau prieš spektaklį vartoti alkoholinius gėrimus ir valgyti tam tikrus maisto produktus draudžiantis. „Cigaretės ir alkoholis kenkia be kuriam balsui. Todėl ypatingai prieš spektaklį stengiuosi nevartoti jokio alkoholio, kad nedžiūtų burna. Taip pat nevalgau nieko sūraus“, - pasakojo solistas.

„Kai kas per spektaklį gali išgeri butelį konjako ir nekvaršinti galvos dėl pasekmių. Kiti iš baimės ar jaudulio geria laisvinamuosius. Man kol kas dar neprireikė nei vieno, nei kito“, - prisiminęs keletą teatro užkulisiuose sklandančių istorijų juokėsi D. Stumbras.

Solistas, priešingai nei jo kolegė J. Gedminaitė, spektaklio dieną nevengia aštraus maisto ir šokolado, nes šie produktai suteikia energijos, tačiau nekenkia jo balsui. Abu solistai vienbalsiai sutarė, kad labiausiai reikia saugotis šaltų patiekalų ir gėrimų, kad neužkimtum ir nesibaimindamas neigiamų pasekmių drąsiai liptum į sceną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją