„8 Kambarys“ buvo vieninteliai Lietuvoje šiuo visiems įtemptu ir sunkiai prognozuojamu metu išdrįsę surengti tokio masto koncertinį turą. Kitaip nei daugelio atlikėjų atveju, tai nebuvo dėl pandemijos perkelti pasirodymai – iš viso surengti net 7 nauji koncertai. Atlikėjai pasirodė: Palūšėje, Palangoje, Klaipėdoje, Kaune, Vilniuje, Mažeikiuose ir Utenoje. Koncertas Klaipėdoje buvo verčiamas į gestų kalbą.

Pasak grupės atlikėjų, turas pavyko sėkmingai, o jį prisimenant užvaldo pačios geriausios emocijos, rašoma spaudos pranešime.

„Visą koncertinį turą galime apibūdinti vienu žodžiu – magiška. Visi koncertai dabar mintyse prabėga kaip filmas... Buvo tikrai įspūdinga!“, – emocijų neslepia dueto narys Deividas Alejūnas-Corsalis.

„Paskutinio koncerto metu apėmė malonus jausmas. Tikslas įveiktas – koncertinis turas įvyko!“ – džiaugiasi Karolis Talutis-Talaz.

Pasak grupės „8 Kambarys“ narių, jiems sekėsi puikiai, kiekvienas koncertas buvo vis kitoks, koncertų metu užvaldydavo skirtingos, bet visuomet geros, emocijos ir jausmai. „Visų koncertų metu atmosfera buvo nuostabi. Mūsų komanda atliko puikų darbą, o žmonės mus sutiko ir priėmė labai šiltai. Todėl dabar prisimename įvykusį koncertinį turą su šypsena veiduose“, – šypsosi Corsalis.

Koncertinis turas pavyko sėkmingai, nepaisant pandemijos sukeltų neaiškumų.

„Iš vienos pusės – liūdna, kad šis gražus procesas baigėsi. Iš kitos, jaučiamės ypatingai, nes sugebėjome įgyvendinti dar vieną planą siaučiant nestabilumo bangoms“, – sako Corsalis.

Būtent dėl neaiškios pandeminės situacijos būta ir nuogąstavimų. „Savo komanda ir tuo, ką jie daro, pasitikime 100 procentų. Tačiau bijojome, kad po ilgo laiko, įbauginta pandemijos auditorija nesusirinks. Laimei, visos šios abejonės atslūgo prasidėjus pirmam koncertui“, – prisimena Talaz.

„8 Kambarys“ sako buvęs nustebintas publikos. „Visur buvome sutikti kaip namuose! Gerbėjai visas dainas, net naujausias, pasirodžiusias šią vasarą – „Kaitra“ ir „Laisvė“ – nuoširdžiai dainavo kartu su mumis. Buvo gražu. Kai kurie pasirodė net keliuose koncertuose. Džiugu, kad mūsų klausytojai sugrįžta į koncertus net po kelis kartus. Nuoširdus ačiū mūsų gerbėjams už tai“, – džiaugiasi ir dėkoja gerbėjams Corsalis.

Nors visuose miestuose buvo sutikti ypatingai šiltai, atlikėjai neslepia išskirtinių simpatijų vienai konkrečiai koncertinei vietai – Palūšei. „Palūšė labai gražus miestelis. Tikrai norėčiau dar kartą sugrįžti“, – prisimena Corsalis.

Koncertiniame ture nestigo išskirtinumų. Koncertas Klaipėdoje buvo verčiamas į gestų kalbą. „Esame vieni iš nedaugelio, surengę koncertą su vertimu į gestų kalbą. Buvo labai įdomu pamatyti, kaip mūsų tekstai atrodo šia kalba. Džiaugiuosi, kad negalią turintiems žmonėms mūsų visuomenėje gyventi darosi lengviau. Nors dar yra daug kur tobulėti, visgi, smagu, kad bent vieną vakarą maža dalele prisidėjome prie to lengvesnio gyvenimo“, – teigia Talaz.

„Buvo tikrai įdomi patirtis. Tačiau prireikė daug laiko, kol žmonės išmoko mūsų dainų žodžius. Visą darbą atliko Klaipėdos kurčiųjų jaunimo organizacijos atstovai. Ačiū jiems. Jeigu jie pasiryžtų dar kartą visą tai pakartoti, mes būtume už!“, – antrina Corsalis.

Pasak atlikėjų, kad nuo šiol juos scenoje išvysime retai. Kūrėjai pasiners į albumo įrašinėjimo darbus bei ruošis ilgai lauktam ir dėl pandemijos atidėliotam didžiausiam karjeroje koncertui „Žalgirio“ arenoje, kuris pagaliau įvyks 2022-ųjų metų balandžio 2 dieną.

„Labai pasiilgsime gerbėjų, koncertų. Koncertinio turo metu sudėtinga koncentruotis į kūrybą. Visgi, neapleidome ir jos. Tačiau būtent dabar, pasibaigus turui, visą dėmesį galėsime skirti naujam albumui. Labai juo tikime ir darome jį tokį, kokio norime. Tai bus pats stipriausias mūsų albumas, kuriame parodysime, kiek mes paaugome“, – naujojo albumo užuominomis dalinasi Talaz ir Corsalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)