DELFI kalbintas klarnetu grojantis estas Palangoje apsistoja jau antrą vasarą. 34-erių Rainas neslepia, kad mūsų šalis jam labiausiai patinka dėl gerų žmonių, mat gimtinėje šio keistuolio niekas nesupranta.

Estijos - pėstute

Įdomu tai, kad iš Estijos į Palangą Rainas atkeliavo pėstute. Rodydamas savo nunešiotus batus, gatvės muzikantas prisipažįsta iki čia sukoręs 600 kilometrų. „Jei būčiau ėjęs tik tiesiai, būtų reikėję įveikti tik 400 kilometrų. Tačiau pakeliui dar aplankiau keletą įdomių vietų“, - paaiškina jis.

Rainas keliauja jau 12 metų. Žiemą profesionalaus muzikanto diplomą turintis vyras traukia į Pietus. Šiltuoju metų laiku grįžta į Baltijos šalis, kur ne taip karšta. Tik gimtinėje ilgai neužsibūna.

„Nors aš nieko blogo nedarau, bet manęs gimtinėje nesupranta. Estams nepriimtinas mano gyvenimo būdas“, - apgailestauja muzikantas.

Palangos gatvės muzikantas iš Estijos Rainas

Todėl vyras užsimeta ant pečių kuprinę ir keliauja po Europą. Jau antrą vasarą gatvės muzikantas renkasi Palangą.

Paklaustas, kodėl iš trijų Baltijos valstybių Rainas pasirinko būtent Lietuvos pajūrį, šis teigė, kad jam patinka Lietuvos žmonės. Anot Palangoje jau beveik dvi savaites apsistojusio vyro, lietuviai nesmerkdami priima jį tokį, koks yra.

„Vietiniai man labai mieli ir malonūs. Todėl čia ir atvykstu jau antrus metus. Keliautojas visada renkasi tas vietas, kur malonu būti. Aš renkuosi Lietuvą, nes man labai patinka jūsų šalies žmonės“, - sakė Rainas.

Gyvena palapinėje

Estas Lietuvos pajūryje neišlaidauja - nakvoja palapinėje, kurią su kitais būtiniausiais daiktais visada nešiojasi kuprinėje. Ir darganotas lietuviškas oras bei vėsios naktys jam visai netrukdo.

„Birželį visada būna kiek vėsiau. Bet netrukus ateis gražios saulėtos dienos. Seniau nakvodavau Palangos paplūdimyje, bet, pasirodo, miegoti kopose negalima. Nors aš nedarau nieko blogo, tai jūsų šalyje yra nusikaltimas“, - apgailestauja jis.

Pinigų pragyvenimui estas užsidirba grodamas gatvėse. Profesionalus muzikantas niekur nesiskiria su savo muzikos instrumentu - klarnetu. Tiesa, sezonui dar neįsibėgėjus Lietuvos kurortas neprimena aukso kasyklų.

„Pavyzdžiui, vakar neužsidirbau nei cento. Nors su vienu vietiniu hip-hopo atlikėju grojome išties puikiai. Buvau toks laimingas dėl to, kaip nuostabiai mums sekėsi, o pinigėlių visai nesurinkome. Bet gatvės gyvenimas toks jau yra. Aš nesu išmaldos prašytojas. Aš gatvės muzikantas, visada norintis duoti žmonėms ką nors gražaus. Tai mano gyvenimo tikslas“, - paaiškina keliautojas.

Kompaniją palaiko šuo

Kartu su Rainu po Europą keliauja ir ištikimiausias jo keturkojis bičiulis – labradoras Berliozas (augintinį pavadino kompozitoriaus Hectoro Berliozo garbei, - DELFI). Kaip teigė vyras, jiedu yra neišskiriami draugai. Neseniai estas su šuniu grįžo iš Pranzūcijos Rivjeros. Estas įsitikinęs, kad toks gyvenimo būdas šuniui yra pats idealiausias.

„Nes jis yra laisvas. Paprastai mano šuo vaikšto, kur nori. Nes jis taip pat niekam nieko blogo nedaro. Tik čia turiu jį vedžioti su pavadėliu, nes policija taip paprašė“, - paaiškina muzikantas.

Palangoje estas susibičiuliavo su Lietuvos gatvės muzikantais, kurie jam taip pat palaiko kompaniją. O kartais netgi surengia bendrus pasirodymus.

„Labai noriu pamatyti Vilnių. Sutikau labai daug mielų žmonių iš sostinės. Todėl šią vasarą planuoju nukeliauti ir iki ten“, - planuoja Rainas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)