1. „Wizzard" daina „I Wish It Could be Christmas Everyday"

Ar tai viena iš geriausių visų laikų kalėdinių dainų? Panašu, kad prekybos centrai mano būtent taip, nes šį kūrinį noriai naudoja kalėdinei nuotaikai sukurti. Ši daina tikrai turi viską, ko reikia šventinei muzikai – įsimenanti lengva melodija ir paprasti žodžiai.

2. Bobby Helmso daina „Jingle Bell Rock"

Labai smagi ir šventiška daina. Viena iš tų, kurią išgirdus labai sunku pamiršti. Ir tas negalėjimas melodijos išmesti iš galvos netgi erzina. Tiesiog kartais tokia ta švenčių kaina.

3. Chriso Rea daina „Driving Home for Christmas"

Bene geriausiai žinoma ir mylima kalėdinė daina visame pasaulyje. Daina, pažadinantį norą krautis daiktus, dovanas ir skubėti į kitą pasaulio kraštą pas artimus žmones, kad ir kur dabar bebūtumėte. Nors ir įrašyta dar 1986 metais, ji tikrai nepavaldi laikui ir turi sau skirtą vietą kiekvienoje širdyje.

4. Grupės „Slade" daina „Merry Xmas Everybody"

Tai viena iš dainų, kuri galbūt ir nėra prie širdies, bet ją galima toleruoti, nes ji juk apie Kalėdas, o Kalėdos patinka visiems.

5. Nat King Cole daina „The Christmas Song"

Ši daina – idealiai tinka romantikams. Švelniu Ant King Cole balsu atliekamas kūrinys toks jautrus ir paveikus, jog klausantis pradeda atrodyti, kad ant veido krinta purios snaigės, o ore tvyro kepamų kaštainių kvapas.

6. Doris Day daina „Winter Wonderland"

Nors 1964 metais įrašyta daina daugumai ir gali pasirodyti kiek per saldi, tai neabejotinai vienas iš labiausiai kalėdinę nuotaiką kuriančių muzikinių kūrinių.

7. Earthos Kitt daina „Santa Baby"

Greičiausiai bene seksualiausia kada nors gyvenime parašyta kalėdinė daina. Jausmingas Earthos Kitt vokalas ir šmaikštus tekstas tiesiog nepalieka abejingų. Ją perdainavo labai daug garsių moterų, tačiau originalui kol kas neprilygo nė vienas bandymas jį interpretuoti.

8. „Wham!" daina „Last Christmas"

Klipas. Nuotaika. George'as Michaelas. Kiekvieno širdį paliečiantys dainos žodžiai. Puiki melodija. Ir XX amžiaus pabaigos nostalgija. Tikra Kalėdų laikotarpio klasika ir šventinio periodo prekybos centrų himnas. Pabodusi, įgrisusi ir nuvalkiota, bet tokia pat miela ir sava. „Last Christmas".

9. Mariah Carey daina „All I Want for Christmas"

Dar viena kalėdinė klasika, priverčianti kiekvieną kartą nustebti – o iš kur aš moku šios dainos žodžius? Banalokas klipas, nuostabus vokalas ir visam gyvenimui įsimenanti melodija. Klausaisi ir norisi tikėti, kad visi po Kalėdų eglute ras tai, ko trokšta – pavyzdžiui, gyvenimo meilę.

10. „The Pogues" ir Kirsty MacDoll diana „Fairytale of New York"

Neabejotinai geriausia visų laikų kalėdinė daina. Reikiamas šventinis patosas, instrumentai ir netikėtumo elementas. Tegyvuoja šventės!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (65)