Rollingstone.com užfiksavo 10 muzikantų ir žiūrovų incidentų – pradedant susistumdymu, baigiant lūžtančiomis gitaromis.

Amy Wihehouse pastūmė gerbėją Glastonberyje

2008 m. Glastonberyje atlikdama dainą „Rehab“ A. Winehouse kumštelėjo alkūne pirmoje eilėje sėdint žiūrovą, o kai apsauga liepė jai grįžti į sceną, atsisukusi dar pervėrė jį žvilgsniu. Jamesas Gostelow sakė, kad dainininkė apsiriko – pagalvojo, kad jis metė skrybėlę į jos aukštą šukuoseną. „Ne kiekvienas gali pasigirti, kad jam trinktelėjo Amy Winehouse“, – vėliau gyrėsi jis BBC.

Henry‘is Rollinsas sumušė gerbėją, nes šis pavogė mikrofoną

Grupės „Black Flag“ dainininkas H. Rollinsas juokaudamas tiesė mikrofoną gerbėjui, kol šis galiausiai jį pačiupo. Tada puolė plekšnoti drąsuoliui per veidą. Įdomiausia, kad šis ir toliau šypsojosi.

Pitbull išsišokimas (0:57 min)

2009 m. per Pitbull koncertą Kolorade vienas gerbėjas vis mėtė į sceną pinigus. Neapsikentęs reperis nusprendė pasikviesti drąsuolį į sceną ir viešai jį sugėdinti. Tačiau tada įvykiai pasisuko netikėta linkme. „Kai pasikviečiau tą š....ų į sceną, jis metė man į veidą saują banknotų. Suveikė instinktas ir aš jam trenkiau“, – pasakojo Pitbull. Po dar vieno smūgio narsuolį nuvedė, o Pitbull toliau repavo „Bojangles“.

Keithas Richardsas prikūlė įžūlų gerbėją gitara

1981 m. atlikdamas dainą „Satisfaction“ K. Richardsas pamatė scena bėgantį gerbėją. Jis nedvejodamas kelis kartus trenkė įsibrovėliui gitara, paskui lyg niekur ją užsikabino ir toliau grojo. 2004 m. duodamas interviu jis sakė, jog saugojo Micką Jaggerį. Tą vakarą K. Richardsas sumokėjo užstatą už tą patį įžūlų gerbėją, o šis ir liko jam skolingas 200 dolerių.

Kenas Casey sumušė nacį

Per Šv. Patriko dienos turo koncertą Londone grupės „Dropkick Murphys“ dainininkas Kenas Casey pastebėjo, kad vienas skinhedas scenoje rodo nacių pasisveikinimą. Tuo metu grupė grojo „AC/DC“ kūrinį „TNT“. K. Casey trenkė jam bosine gitara ir paliepė apsaugai jį nuvesti. Skambant aplodismentams jis grįžo prie mikrofono ir pareiškė, kad naciai „Dropkick Murphys“ koncerte nepageidaujami.

Jamesas Keenanas patiesė gerbėją ant menčių

Įžūliam gerbėjui įsibrovimas į sceną brangiai atsiėjo. Grupės „Tool“ dainininkas, kuris yra ir kovos menų meistras, partiesė gerbėją ant grindų ir stvėrė už gerklės, nepaliaudamas dainuoti „Pushit.

„A$AP Mob“ muštynės su žiūrovais

2012 m. per grupės „A$AP Mob“ pasirodymą gerbėjas pavogė vieno nario skarelę. Šis nekreipė dėmesio. Bet kai vidury nakties žiūrovai ėmė mėtyti į reperius įvairius daiktus, šie puolė kumščiais gerbėjus. Apsaugininkai galiausiai numalšino peštynes, bet vakarėlis tuoj pat baigėsi.

Axl Rose‘as sukėlė riaušes Sent Luise

1991 m. per koncertą Sent Luise dainininkas Axl Rose‘as pasiskundė apsaugininkams, kad vienas žiūrovas pirmoje eilėje nepaliauja fotografuoti. Kadangi apsaugininkai nepadarė, ko prašomi, atlikėjas nulipo nuo scenos ir atėmė iš žiūrovo fotoaparatą. Grįžęs į sceną jis pareiškė, kad apsileidusių apsaugininkų dėka jis išeina, trenkė mikrofoną ir iš tiesų išėjo. Pasipiktinusi žiūrovų minia įsišėlo, tada buvo 60 sužeistų asmenų, o Riverporto amfiteatrui padaryta milijono dolerių (2,6 mln. Lt) žala. A. Rose‘ui pateikė kaltinimus dėl sukeltų riaušių, tačiau teismo nebuvo.

Dainininkas Akonas numetė gerbėją nuo scenos

Kai 2007 m. per koncertą 15-metis gerbėjas kažką metė į Akoną, jis liepė apsaugininkams atvesti jį į sceną. Kai šį atvedė, Akonas stvėrė jį ir nustūmė nuo scenos į žiūrovų minią. Vieną žiūrovą sužeidė. Vėliau Akonas teisinosi, kad visa tai buvo suplanuota jo naujo albumo reklama, tačiau 2008 m. prisipažino kaltas. Už bausmę jam skyrė 250 dolerių (657 Lt) baudą ir 65 valandas visuomenei naudingų darbų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)