„Dabar jūs rašote iš natūros, tačiau noriu palinkėti, jog kitais metais sulauktume jūsų tapybos darbų iš natūros, o mes, politikai, dėl to pasistengsime“, - juokavo Seimo rūmuose parodą atidaręs Seimo narys Petras Auštrevičius.

Lietuvos Žurnalistų sąjungos pirmininkas Dainius Radzevičius, sveikindamas kolegas atkreipė dėmesį, kad parodoje eksponuojami darbai puikiai parodo, kokie skirtingi žmonės dirba Lietuvos žiniasklaidoje.

„Kartais kalbama apie žiniasklaidos priemonių supanašėjimą, tačiau šios parodos dalyvių darbų stilių įvairovė tai paneigia“, - sakė LŽS pirmininkas.

Kad žurnalistai - kūrybingi, sumanūs, aktyvūs ir smalsūs žmonės - tuo nesuabejotų niekas. Tačiau tapantys, piešiantys žiniasklaidos atstovai - nedažnas reiškinys. Tiesa, meno lauke šiandien atsiduria ir spaudos fotografija, kurioje kartais išsitrina riba tarp reportažo ir meninio atvaizdo. Tačiau vis tik žurnalistai dažniau pasakoja, nei kuria patys... Todėl jų kūrybos paroda - neelinis įvykis. Parodos sumanytoja ir kuratorė - žurnalistė, TV laidų režisierė Aida Vėželienė sako, kad suburti kūrybingiausius kolegas ją paskatino asmeninė patirtis.

„Menas, kūryba atveria naujas, netikėtas patirtis. Plečiasi pažinčių ratas, imi matyti pasaulį kitomis akimis", - pasakoja A. Vėželienė.

Vienas parodos dalyvių, DELFI.lt vyr. redaktoriaus pavaduotojas Kęstutis Cemnolonskis juokavo, kad tapyba - tik maža dalis jo laisvalaikio, kurio niekada nėra. „Dažniausiai tapau mintyse, o visa tai realizuoju tik tada, jei kam nors iš artimųjų prireikia dovanos. Todėl savo namuose neturiu nė vieno darbo“. - sakė K. Cemnolonskis.

DELFI rusiškos versijos redaktorė ir žurnalistė Natalija Zverko prisipažino tapyba besidominti visą gyvenymą. „Piešti pradėjau dar pradinėje mokykloje – mane visada ypač traukė žmonės, jų veidai ir juose atsispindinčios įvairios patirtys, paslaptys, aistros... Prisimenu, studijų laikais kelionėse mėgdavau stotyje, traukiniuose piešti žmones tiesiog užrašų knygutėse“, - sakė parodoje savo kūrinius pristačiusi N. Zverko.

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)