Dueto bendradarbiavimas prasidėjo prieš porą metų, kai jie su dideliu pasisekimu debiutavo Lietuvos koncertų salėse. Tą kartą pakerėję publiką, ateinantį spalį jie sugrįžta su nauja romantinių jausmų ir emocijų kupina programa, išskirtinai dedikuota Johannesui Brahmsui.

Koncerto programoje pirmą kartą Lietuvoje skambėsiančios J. Brahmso dvi sonatos, originaliai parašytos klarnetui, ir paties A. Kniazevo perdirbtos violončelei, o taip pat šio kompozitoriaus eilė dainų, adaptuotų violončelei ir fortepijonui.

K. Uinsko ir A. Kniazevo pažintį lėmė atsitiktinumas, išaugęs į rimtą profesinį bendradarbiavimą. Atlikėjai planuoja įrašyti ir išleisti kompaktinę plokštelę su šia Kaune skambėsiančia programa.

„Prieš porą metų, kuomet pirmą kartą kartu koncertavome, iš karto pajutau, jog mus sieja ta pati muzikinė kalba ir vizija, mes jaučiame muziką panašiai, o tai labai svarbu duete. Mane žavi A. Kniazevo muzikinis alkis. Jis, kaip tik ką koncertinę veiklą pradėjęs atlikėjas, nesustoja ieškoti ir mokytis naujus repertuarus, su neišsenkančia energija ir užsidegimu repetuojantis, kol pasiekia tokį rezultatą, kokį tik įsivaizduoja. Labai svarbu, kad ta ugnis nuolat dega ir į sceną išeina ne nuo šlovės ir koncertų rutinos pavargęs muzikantas, o visą širdį, emocijas ir jėgas publikai atiduodantis atlikėjas“, – žavisi A. Kniazevo grojimu pianistas K. Uinskas.

„Violončelininkas A. Kniazevas yra vienas iš nedaugelio, pasiekusių tokias aukštumas... Jis yra vienas geriausių mūsų laikų klasikinės muzikos atlikėjų...“ (The Western Mail). „A. Kniazevas yra atlikėjas, turintis neįtikėtiną muzikos pajautimą, aštrų protą ir fenomenaliai tobulą techniką“ – (BBC Music Magazine).

Violončelininko A. Kniazevo koncertų sąraše pasirodymai su garsiausiais pasaulio orkestrais, pagrindinėse koncertų salėse ir su žymiausiais scenos partneriais. Jo pasirodymų laukiama tokiose salėse kaip „Concertgebouw“ Amsterdame, „Salle Pleyel“ ir „Théâtre des Champs Élysée“ Paryžiuje, „Palais des Beaux Arts“ Briuselyje, „Wigmore Hall“ ir „Royal Festival Hall“ Londone, „Mozarteum“ Zalcburge, „Musikverein“ ir „Konzerthaus“ Vienoje, „Rudolfinium“ Prahoje, „Suntory Hall“ Tokijuje ir eilėje kitų.

Kaip solistas A. Kniazevas groja su tokiais orkestrais kaip Royal Philharmonic Orchestra ir BBC Symphony Orchestra (Londone), Čekijos filharmonijos orkestras, Nacionalinis Prancūzijos orkestras, Paryžiaus orkestras, Tokijo simfoninis orkestras, Vienos simfoninis orkestras, P. Čaikovskio simfoninis orkestras ir su daugeliu kitų.

Atlikėjai ir dirigentai, su kuriais nuolat koncertuoja A. Kniazevas, tai legendiniai dirigentai – Kurtas Masuras, jevgenijus Svetlanovas, Jurijus Temirkanovas, Neeme Järvis, Vladimiras Fedosejevas, Michailas Pletnevas, Jurijus Bašmetas, taip pat su pasaulinėmis smuiko žvaigždėmis Vadimu Repinu, Sergejumi Krylovu, garsiausiais pianistais Jevgenijumi Kisinu, Denisu Macujevu, Borisu Berezovskiu, Nikolajumi Luganskiu (su kuriuo įrašė kompaktinę plokštelę) ir kt.

A. Kniazevas pasaulinės šlovės sulaukė 17-os tapęs laureatu prestižiniame tarptautiniame P. Čaikovskio konkurse.

Tarptautinį pripažinimą pelnęs pianistas K. Uinskas koncertuoja pasaulinio garso koncertų salėse, tokiose kaip Niujorko „Carnegie Hall“, Vašingtono „J.F. Kennedy Center“, Londono „Wigmore Hall“, Berlyno filharmonijoje, Madrido Filharmonijoje, Briuselio „BoZar“ bei eilėje kitų salių.

Užsienio kritikai ir klausytojai žavisi K. Uinsko pasirodymais: “...Didis pianistas ir muzikas…“ – „Carnegie Hall“ (New York Concert Review). “…Kvapą gniaužiantis jausmingumas, tai buvo absoliučiai magiška…“ Londono „Wigmore Hall“ (Seen and Heard international).

Praėjusiuose sezonuose K. Uinskas pasirodė su orkestrais: Royal Chamber Orchestra of Wallonia (Belgija), Philharmonie Südwestfalen (Vokietija), Liepojos simfoniniu orkestru (Latvija), North Czech Philharmonic orkestru (Čekijoje), West Bohemian Symphony orkestru (Čekijoje), Slovakijos radijo simfoniniu orkestru, Krokuvos simfoniniu orkestru, o taip pat su soliniais pasirodymais Londono „Wigmore Hall“, „Baerum Kulturhus“ salėje cikle „Piano Master Series“ ir „Bodø Festival Nordland Musikkfestuke“ – Norvegijoje, „BoZar“ salėje Briuselyje bei „Brussels Piano Festival“, koncertų ture Japonijoje „Fantastic Pianist“ serijoje, solinių ir kamerinės muzikos koncertų ture Norvegijoje su smuikininku Nikita Borisoglebskiu, kamerinės muzikos ture su legendiniu violončelininku Aleksandru Kniazevu, o taip pat su violončelininku, paskutiniojo P. Čaikovskio konkurso laimėtoju Andrejumi Jonica, duete su pianistu Jevgenijumi Božanovu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją