Oficialioji pristatymo dalis vyks adresu Pašilaičių g. 1, daugiabučio gyvenamojo namo kieme, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Anot menininko, šiuo projektu jis sieks keleto tikslų. Pirmas tikslas - sukurti tris emocionaliai skirtingas erdves skirtingose vietose, atviroje užmiesčio, viešoje urbanistinėje ir muziejinėje - sakralinėje erdvėje. O taip pat bus siekiama pademonstruoti, kad tas pats erdvinių figūrų judesys gali perteikti skirtingas emocijas bei žinias arba istorijas.

Pagrindinė Andriaus Ciplijausko priemonė įgyvendinant instaliaciją - iš vidaus apšviestos į ledą sušaldytų drabužių skulptūros, kurių pagalba kuriama erdvė erdvėje, o tuo pačiu išreiškiamos tos skirtingos emocijos bei pasakojamos personalizuotos istorijos.

Drabužį menininkas traktuoja kaip „antrą odą“, kuri saugo žmogų nuo žvilgsnių, šalčio, lietaus ir saulės, o tuo pačiu yra priemonė unikaliam, asmeniniam identitetui kurti.

Į vieną iš šių trijų instaliacijų Pašilaičių mikrorajone A. Ciplijauskas sieks įtraukti ir vaikus iš šalia esančios mokyklos. Tikslas - išprovokuoti vaikus fantazijoms, nevaržomai minčių raiškai. Moksleiviams bus iškeltos užduotys bei klausimai, kurie turėtų paskatinti analizuoti meną, improvizuoti pateiktomis temomis.

Tai būtų bandymas paskatinti vaikus domėtis menu. Kaip reakcijos į instaliaciją tikimasi iš vaikų gauti rašinių ir piešinių. Pašilaičių mikrorajone instaliacija bus įrengta kovo 7-9 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją