Ekspozicijoje pateikiama per 200 leidinių apie Ukrainos šiandieną, valstybės vidaus ir užsienio politiką, tarptautinius bei diplomatinius santykius, socialinį, ekonominį ir kultūrinį gyvenimą.

Atskira parodos dalis skirta ir Lietuvos bei Ukrainos bendradarbiavimui. Joje pristatomi pastarojo dešimtmečio leidiniai apie Ukrainos poeto Taraso Ševčenkos gyvenimą Vilniuje, Mikalojaus Konstantino Čiurlionio keliones po Ukrainą, bendras konferencijas bei festivalius.

Ukrainos fotomenininkai parodoje pristato darbus, apdovanotus Ukrainos meninės ir dokumentinės fotografijos konkurse. Ryškų nacionalinį koloritą ekspozicijai teikia ir spalvingi ukrainiečių tautinės ornamentikos darbai.

Parodą parengė Ukrainos nacionalinė Vladimiro Vernadskio biblioteka ir Ukrainos nacionalinė fotomenininkų sąjunga. Tai jau trečias bendras dviejų nacionalinių bibliotekų renginys. Parodos atidarymo metu bus pasirašyta Ukrainos ir Lietuvos nacionalinių bibliotekų bendradarbiavimo sutartis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją