Per dešimt dienų autoriai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltarusijos ir Ukrainos, supažindinti su plačia kultūrine programa, gavę gausių istorinių žinių, lankęsi vietinių menininkų studijose, drobėse pateikė savitų meninių Vilniaus miestovaizdžio interpretacijų.

Skirtingų tautybių autorių įamžintas miestas dabar „Karolinos“ viešbučio svečiams, konferencijų dalyviams ir meno gerbėjams suteikia progą kitomis akimis pamatyti Vilniaus grožį ir įvairovę.

Pleneras "Vilniaus spalvos"

Šių metų plenerą kuravo tapytojos Rūta Eidukaitytė ir Aistė Gabrielė Černiūtė. Plenero įkvėpėja – Dalė Gruodienė.

Simpoziumo metu menininkai tapė Vilniaus miestą, lankėsi muziejuose, dailės galerijose. Vyko jau tradicinė akcija – tapymas iš natūros Vilniaus senamiestyje.

Pleneras "Vilniaus spalvos"

Vienas pagrindinių plenero tikslų yra atgaivinti ankstesnę Vilniaus miesto savivaldybės rengtų plenerų tradiciją ir siekti garbingo bei įpareigojančio tarptautinio Vilniaus plenero titulo.

Plenero organizatorių iniciatyva kaupiama profesionalių menininkų paveikslų kolekcija ateityje galėtų būti eksponuojama viešose erdvėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)