P.Stougaardo paroda skirta pažymėti šią sukaktį. Ją atidarant ketina dalyvauti žymi danų politikė ir kultūros veikėja Jytte Hilden, Vilniuje viešinčio Danijos užsienio reikalų ministro žmona ir pats autorius, pranešė Danijos kultūros institutas.

55 metų menininkas į Baltijos šalis atkeliauja pirmą kartą. P.Stougaardas ne tik tapo, bet ir iliustruoja knygas, imasi grafikos, akvarelės, skulptūros ir instaliacijos, nemažai dirba pagal užsakymus kaip dizaineris: projektuoja vyno etiketes, atvirukus, maišelius ir kitus kasdienės buities daiktus. Šiuo metu jis vadovauja savo įkurtam Danijos plakatų muziejui.

Nė vienas dailininko darbas neturi pavadinimo - jam atrodo kvaila piršti žiūrovui savo matymą. P.Stougaardui ypač svarbu sukurti kasdienybę gaubiančią atmosferą.

"Visų svarbiausia yra vaizduotė. Be fantazijos nėra gyvenimo, tik vaizduotė daro jį šio to vertą", - teigia danų menininkas.

Todėl neatsitiktinai vienas pagrindinių P. Stougaardo tapybos motyvų - tai įvairių dydžių galvos, vaizduojamos ir pavieniui, ir po kelias. Galvos šio menininko kūryboje - tai jo simbolių kalba, ilgainiui įgavusi beveik ikonos funkciją.

Paroda Rotušėje veiks iki rugsėjo 16 dienos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją