Pasirodymui Vilniuje choras pasirinko du romantiškų dainų ciklus: Lietuvoje retai skambančius Johanneso Brahmso „Meilės dainų valsus“ (Liebeslieder Walzer) ir choro įkūrėjo G. Smitho „Seasons of Love“, kuris turi ir antrąjį pavadinimą – „American Liebeslieder“. Šis ciklas Lietuvos koncertų salėse dar nėra skambėjęs. Juos skirs keturiomis rankomis skambinama Claude'o Debussy „Mažoji siuita“ fortepijonui. Kartu su choru scenoje pasirodys pianistai Irene Kim ir Milesas Massicotte, taip pat solistė, sopranas Vivienne Grizzle-Jaber.

Long Ailendo simfoninės ir chorinės muzikos asociacijos (Long Island Symphonic Choral Association, LISCA) choras išgarsėjo toli už Niujorko ribų. Klausytojai ir kritikai gyrė jį už puikią intonaciją, balsų balansą ir išradingas programas. G. Smithas šiam kolektyvui vadovavo daugiau kaip keturis dešimtmečius.

Prieš kelerius metus chorą į savo rankas perėmęs Thomas Schmidtas tęsia savo pirmtako tradicijas. Be to, jis dirba muzikos vadovu Manheteno liuteroniškoje Šv. Petro bažnyčioje, o kaip pianistas yra visas JAV su koncertais apkeliavusio „Arden Trio“ narys.

Maždaug 70 suaugusiųjų vienijančio choras repertuaras platus ir spalvingas: nuo Renesanso meistrų iki šių dienų avangardo, kolektyvas yra atlikęs įvairių šiuolaikinių JAV kompozitorių kūrinių premjeras.
Į pirmąsias užsienio gastroles choras išsirengė prieš 20 metų, aplankė ne vieną Europos valstybę. Šiemet kolektyvo gastrolių maršrutas prasideda Vilniuje, vėliau kolektyvas choras leisis į Latviją, Estiją ir Suomiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)